Nevaccinarea, considerată de OMS o amenințare la adresa sănătății globale

De A.M.
Nevaccinarea, considerată de OMS o amenințare la adresa sănătății globale
© foto: www.pixabay.com
Organizația Mondială a Sănătății a conceput o listă cu zece amenințări la adresa sănătății globale, pentru anul 2019. Printre acestea se numără și nevaccinarea.

Tendința oamenilor de a nu se vaccina a ajuns un pericol la adresa sănătății globale, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Ezitarea în fața vaccinării – descrisă de OMS ca ”împotrivirea sau refuzul vaccinării în ciuda disponibilității vaccinurilor” – a ajuns în topul celor mai periculoase amenințări la adresa sănătății oamenilor din întreaga lume.

Nevaccinarea amenință să inverseze tot progresul făcut în ultimii zeci de ani în domeniul stopării răspândirii anumitor boli.

Potrivit OMS, vaccinarea previne anual între 2 și 3 milioane de morți. Acest număr ar putea crește dacă s-ar îmbunătăți și rata de vaccinare în anumite zone ale lumii.

De exemplu, cazurile de pojar s-au înmulțit în ultimul an cu 30%. Desigur, OMS spune că nu toate aceste cazuri se datorează nevaccinării, însă o mare parte da, ele apărând în țări care aproape eradicaseră infecția.

Există multe motive pentru care unii oameni refuză vaccinarea, cel principal fiind însă neîncrederea în vaccin, respectiv posibilitatea ca acesta să fie răspunzător de o serie de efecte adverse periculoase (infirmate de cele mai multe ori de studiile medicale).

OMS spune că unul dintre obiectivele organizației în anul 2019 este creșterea numărului de vaccinări anti-HPV, pentru a diminua cazurile de cancer cervical.

Lista tuturor amenințărilor asupra sănătății mondiale, propusă de Organizația Mondială a Sănătății, este:

  1. Nevaccinarea
  2. Poluarea aerului și schimbările climatologice
  3. Bolile necontagioase (diabetul, cancerul)
  4. Epidemiile mondiale de gripă
  5. Mediile fragile și vulnerabile
  6. Rezistența patogenilor la medicamente
  7. Ebola
  8. O slabă îngrijire medicală
  9. Febra Denga
  10. HIV0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !