Nicoleta Coțofană, judecătoarea exclusă definitiv din magistratură, vrea să fie procuror

De Ioana Costas
Reactualizat la:
7Comentarii
Nicoleta Coțofană, judecătoarea exclusă definitiv din magistratură, vrea să fie procuror
Judecătoarea Lavinia Coţofană, exclusă din magistratură, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să fie numită în funcția de procuror.

Solicitarea Laviniei Coțofană a ajuns pe ordinea de zi a ședinței din 25 octombrie a Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Miercuri, CSM se va apleca să constate „îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru numirea în funcţia de procuror a doamnei Coțofană Lavinia Nicoleta, judecător la Judecătoria Arad, în prezent suspendată din funcţie”. Chiar dacă este suspendată din funcția de judecător și chiar dacă a fost exclusă definitiv din magistratură, Coțofană poate solicita CSM să fie numită în funcția de procuror. Eliberarea din funcție a judecătoarei se poate face doar prin decret prezidențial.

În 31 octombrie 2016, CSM a hotărât excluderea din magistratură a lui Coțofană în baza unei acțiuni disciplinare formulată de Inspecția Judiciară (IJ).

Coțofană a ajuns în atenția Inspecției Judiciare pentru următoarele abateri: nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a altor informații de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii și exercitarea funcției cu rea-credință. Hotărârea CSM a putut fi atacată cu recurs de către Lavinia Coțofană la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Și asta a și făcut fosta judecătoare. Și Inspecția Judiciară a formulat recurs împotriva deciziei CSM – care a admis doar în parte acțiunea disciplinară formulată de IJ. În 9 octombrie, ÎCCJ a hotărât să respingă recursul înaintat de Coțofană ca fiind nefondat, hotărârea judecătorilor fiind definitivă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor