Noi finanțări pentru cultură

De Eugen Rogojan
Noi finanțări pentru cultură
Centrul Municipal de Cultură Arad a încheiat o nouă sesiune de finanțări nerambursabile.

Proiectele de Cultură și Tineret s-au ales cu încă 870 de mii de lei nerambursabili din partea Centrului Municipal de Cultură Arad, în cadrul celei de-a doua sesiuni de finanțări nerambursabile organizată de instituția aflată în subordinea Primăriei Municipiului Arad.

41 de proiecte de tineret

Pentru programul de tineret, învățământ și recreare, au fost finanțate în total 41 de proiecte, primind laolaltă 462.000 de lei. Cea mai mare finanțare a fost primită de Asociația City Guide, deja „abonată” la finanțările nerambursabile. Aceștia au primit suma de 95.000 de lei din totalul de 125.000 de lei ceruți, pentru organizarea proiectului „Aero Show”. Și Asociația Umanitară Pro Armonia Arad a primit, pentru proiectul „Vestival”, suma de 30.000 de lei, în timp ce celelalte 39 de proiecte finanțate au primit sume mai mici de 15.000 de lei.

Cultura, cam la fel

De cealaltă parte, la proiectele culturale, au fost alocate 408 mii de lei pentru 29 de proiecte finanțate. Cea mai mare sumă au primit-o cei de la Asociația Grupul pentru Management și Mediere Culturală Arad, pentru proiectul „Noaptea Albă a Galeriilor” – 40 de mii de lei, din 43 de mii ceruți. Sume mari au primit și cei de la Asociația Kamara Produkcio Arad, pentru un spectacol festiv „Arad 1849” (38.100 de lei), Fundația Umanitară Pro Armonia Arad, pentru proiectul „Aradul capitala tuturor românilor” (35.000 de lei), respectiv Asociația Scenic-Art Arad, pentru un spectacol aniversar „100 de ani de la Marea Unire” (35.000 de lei). De menționat este și faptul că Asociația ABC – Muzică, artă și arhitectură Arad a primit 20.000 de lei pentru „Artă Bass și Cultură la EXPO” și 27.500 de lei pentru „Artă Bass și Cultură în Hangar”.

Sportul, de aproape șase ori mai mult

Aproape cinci milioane de lei au primit, în total, cele 22 de proiecte depuse în cadrul programului „Promovarea Sportului de Performanță”. Cea mai mare finanțare a fost primită de către Asociația Fotbal Club UTA Arad – 3,7 milioane de lei, adică de mai bine de patru ori mai mult decât toate proiectele de Cultură și Tineret împreună. Sume mari au mers și către cei de la „Atletico” – 540.000 de lei pentru două proiecte, respectiv Asociația Județeană de Fotbal – 270.000 de lei pentru trei proiecte.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !