Noi focare de gripă aviară

Reactualizat la:
Noi focare de gripă aviară
Gripa aviară reizbucneşte în Asia! Japonia a raportat primul focar al virusului la o fermă aflată lângă Tokyo.

Peste 80 de mii de păsări au fost sacrificate pentru a preveni răspândirea gripei aviare.

În acest timp, şi Thailanda a anunţat descoperirea unui nou focar în nord estul ţării, în provincia KALASIN. Rusia, unde există deja două focare, a mai depistat unul în ţinutul Altai, din Siberia.

Autorităţile din Rusia sunt în alertă după descoperirea celui de-al treilea focar de gripă aviară. Medicii veterinari au prelevat eşantioane de sânge de la păsări şi au introdus măsuri severe de carantină. În acest timp, Japonia se confruntă din nou cu gripa aviară. Testele efectuate asupra păsărilor de la o fermă aflată în apropierea capitalei Tokyo au indicat prezenţa virusului H5.

Autorităţile nipone au sacrificat toate păsările de la fermă şi au dezinfectat zona. Primul focar de gripă aviară a fost raportat de Japonia anul trecut la o fermă din Ibaraki. Şi Thailanda a anunţat un nou focar în nord estul ţării, în provincia Kalasin. Autorităţile thailandeze sunt deja în alertă după ce un fermier a murit din cauza gripei aviare. Focare ale virusului au fost raportate şi în China şi Indonezia.

Din 2003, în Asia, peste 60 de oameni au murit în urma infectării cu H5N1. În acest timp, Australia ia măsuri suplimentare de precauţie pentru a acţiona prompt în cazul depistării unor cazuri de gripă aviară.