Noi norme pentru înmormântare. Legislaţia privind activitatea pompelor funebre s-a modificat și vine cu amenzi mari pentru firmele care funcționează fără autorizație atât în Arad cât și în țară

Reactualizat la:
Noi norme pentru înmormântare. Legislaţia privind activitatea pompelor funebre s-a modificat și vine cu amenzi mari pentru firmele care funcționează fără autorizație atât în Arad cât și în țară

ADVERTORIAL. Silentium Aeternum Srl, Casa Funerară din Arad, a reușit să se alinieze normelor cerute de legislație în vigoare.

Toate aceste aspecte sunt necesare pentru a obține autorizația de funcționare și a putea funcționa, conform HG 741 din 2016, privind noilor norme de înmormântare şi obligaţiile pentru firmele de pompe funebre, norme care au intrat în vigoare în 16 februarie 2016.

De asemenea de anul trecut a intrat în vigoare Ordinul nr. 1532/2017 privind aprobarea formularelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 741/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice și sanitare privind serviciile funerare.

https://bit.ly/2AekM8q2323

Cei care vor continua să ofere servicii funerare fără această acreditare, vor risca amenzi usturătoare.

Ne declară fondatorul Silentium Aeternum Srl și membrul școlii European School of Embalming Skills, Porcolean Cristian Gheorghe.

Ne simțim privilegiaţi că suntem interfaţa şi nu în ultimul rând cei care împartăşesc suferinţa alături de familie, prin implicarea echipei noastre în această călătorie pe care toţi o facem la un moment dat.

Prin acest mod mulţumesc pentru încrederea acordată tuturor în tot acest timp.

In urmă cu 12 ani, am pus bazele acestei firme în orașul Sântana, iar în anii următori firma s-a extins în orașele Pâncota, Chișineu-Criș și Curtici.

În data de 01 MAI 2018, în Arad am inaugurat și Casa Funerară de pe strada Pădurii, nr. 161, vizavi de cimitirul Pomenirea.

În această locație firma deține două săli de ceremonii funerare, pentru privegherea și slujba de înmormântare, o sală de pregătire şi îngrijiri mortuare, dotată conform legislaţiei în vigoare, un spaţiu frigorific pentru depozitarea şi păstrarea în condiţii optime a unui corp, mașini auto funerare special amenajate pentru acest domeniu, o trusă de îmbălsămare, substanţele cu care se realizează procedeul de îmbălsămare, conforme cu Ordinul 10/2010, privind aprobarea procedurii de avizare a produselor biocide care sunt plasate pe piață pe teritoriul României, privind folosirea substanței pentru îmbălsămare.

Depunerea la capelă a decedatului se va putea face doar cu îmbălsămare sau cu capacul sicriului închis.

Potrivit noilor reguli de înmormântare, clientul care alege o firmă neautorizată riscă să nu poată face îmbălsămarea decedatului sau să nu poată depune la capelă trupul neînsufleţit.

2

3

IMG-20181019-WA0002

4

5

11

12