Noi probleme pe DN 76 Ioneşti-Vârfurile-Ştei

De Alin Gherasim
1Comentariu
Noi probleme pe DN 76 Ioneşti-Vârfurile-Ştei
Vizita directorului CNADNR pe şantierul DN 76 a scos la iveală noi probleme la modernizarea drumului din Vârfurile.

Veşti tot mai proaste vin de pe drumul naţional 76, care traversează judeţul Arad în zona comunei Vârfurile. Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a vizitat şantierul respectiv şi anunţă că, în ceea ce priveşte sectoarele de drum care trec prin judeţul nostru, un nou contract ar putea fi reziliat. Asta după ce contractul pe un lot a fost deja reziliat. „Lotul 4, Vârfurile – Ştei, are un stadiu fizic de 47,20%. Pe acest lot, în cadrul vizitei de lucru efectuate, s-a constatat o mobilizare complet nesatisfăcătoare. În acest sens a fost transmisă o Notificarea de Remediere, ce are ca termen de realizare data de 27 mai 2016. Nerespectarea de către antreprenor a prevederilor acestei notificări va conduce la rezilierea contractului”, anunţă cei de la CNADNR.

Termene lungi

În ceea ce priveşte lotul 3, Ioneşti – Vârfurile, contractul a fost deja reziliat încă din luna septembrie a anului trecut. Problema cea mai mare este că nici nu va fi organizată licitaţie până la anul, după cum estimează drumarii. „Stadiul fizic de execuție a lucrărilor la data rezilierii a fost de 29.76%. Din cauza investigațiilor suplimentare de natură tehnică, necesare actualizării Proiectului Tehnic elaborat în anul 2011, se estimează că finalizarea acestuia și a Documentației de atribuire va avea loc în cursul lunii septembrie 2016. În fapt, lansarea procedurii de licitație va avea loc în cursul lunii octombrie 2016. De asemenea, precizăm că semnarea contractului este estimată pentru luna februarie 2017, iar din luna martie a aceluiași an să fie începute efectiv lucrările de execuție”, spun cei de la CNADNR. Asta dacă totul va decurge conform estimărilor. Pentru că, altfel, am putea ajunge la o licitaţie organizată de abia în vara anului viitor.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor