Noi semnături pentru deșeuri

De Andreea Pintea
Noi semnături pentru deșeuri
© Primarii au semnat contractele pe salubrizare
Zeci de primari au fost prezenți, ieri, la sediul Consiliului Județean Arad pentru a semna contractele din cadrul Sistemului Intergrat de Management al Deșeurilor.

La sediul Consiliului Județean Arad au fost semnate ieri două contracte privind delegarea prin concesiune a gestiunii activităților componente de operare a stațiilor care fac parte din „Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor” de la nivelul județului Arad.

Primul contract prevede delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de operare a Staţiei complexe Ineu-Mocrea de compostare, sortare şi transfer, inclusiv pentru transportul de la această staţie la depozitul conform existent din judeţul Arad, fiind semnat cu S.C. Activ Salubritate SA.

Al doilea contract se referă la delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de operare a staţiilor de transfer, construite la Chişineu Criş, Sebiş şi Bârzava şi a fost semnat cu S.C Fcc Environment SRL. Din partea Consiliului Judeţean Arad, contractul a fost semnat de către vicepreşedintele Sergiu Bîlcea, în calitate de preşedinte al ADI-SIGD.

Totodată, contractele atribuite de către ADI-SIGD în urma licitaţiilor au fost semnate de către primarii oraşelor şi comunelor care vor fi deservite de aceste staţii în cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Deşeurilor.

„O nouă fază în implementarea proiectului de management a deşeurilor, o investiţie de peste 30 de milioane de euro, cu termen de finalizare 31 decembrie 2018, a avut loc astăzi la Arad. În acest moment vorbim de 4 staţii din 5, pentru care au fost semnate contractele. Mai sunt câţiva paşi de parcurs şi în final acest sistem va însemna un plus atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru arădeni”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

„Mă bucur că am ajuns astăzi la 3 contracte semnate din cele 8 ale proiectului. În primele zile ale anului 2018 vom avea deschiderea la licitaţia aferentă celor 4 zone neatribuite pentru activităţile de colectare şi transport. Împreună cu colegii mei, vom face tot ceea ce e posibil pentru ca sistemul să fie funcţional la sfârşitul anului viitor, în aşa fel încât să reuşim atingerea ţintelor asumate în ceea ce priveşte colectarea selectivă”, a declarat Adrian Ţolea, director al ADI-SIGD.

Ce spun primarii?

Ioan Micurescu, primarul comunei Bata, a declarat: „Acest nou sistem ne va ajuta foarte mult. Până acum foloseam o soluție de compromis, aveam un contract cu o firmă de salubrizare. În această formulă, tot ceea ce se colectează de la noi va merge la stația de la Bârzava și apoi la deponeu. Am văzut și în Suedia un acest gen de sistem de colectare a deșeurilor și sperăm că vom reuși să ajungem și noi la acel nivel”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !