Noi suntem responsabili

20Comentarii
Noi suntem responsabili
ARAD. Am primit la redacţie un comunicat din partea Şcolii Generale nr.5 prin care colectivul de cadre didactice doreşte să facă anumite precizări legate de una din afirmaţiile apărute în articolul „Ministerul descinde în şcoală”.

Fraza la care se face referire este:„Conducerea şcolii, cu acordul întregului colectiv, a refuzat să renunţe la aceste drepturi salariale… ” Iată precizările:  „Primul aspect pe care ţinem să-l precizăm este acesta:

Noi, colectivul didactic al şcolii NU cerem acordul conducerii pentru drepturile noastre salariale. Considerăm că cel care ne conduce, respectiv directorul, nu este în măsură a hotărî destinele noastre. Domnia sa este cel care îndrumă procesul instructiv-educativ, coordonează activităţiile organizate în şcoală, dar nu poate lua decizii care vizează drepturile salariale ce sunt în conformitate cu contractul de muncă, cu încadrarea şi cu normele juridice.

Atâta vreme cât un conducător de instituţie reprezintă un număr de angajaţi, el trebuie să ţină cont de voinţa şi deciziile acestora.

Acest lucru am dori să-l facem cunoscut atât organelor care ne sunt superioare pe scara ierarhică precum şi cititorilor “Jurnalului Arădean” şi de ce nu, tuturor colegilor de breaslă.

Deci nu conducerea şcolii “a refuzat să renunţe la drepturile salariale”, ci cadrele didactice, dovadă sunt tabelele nominale semnate de fiecare salariat în parte, care au fost anexate statelor de plată.

Apreciem gestul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului de a trimite o echipă la faţa locului pentru documentare, continuând să susţinem că drepturile salariale au fost calculate corect.

În consecinţă, cei care ne responsabilizăm de toată situaţia creată, suntem noi, ÎNTREGUL COLECTIV AL ECO-ŞCOLII GENERALE NR. 5 ARAD”20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor