Notarul Adrian Vlai, trimis în judecată

De Alin Gherasim
20Comentarii
Notarul Adrian Vlai, trimis în judecată
© pressalert.ro
Notarul Adrian Vlai, alături de alte patru persoane, a fost trimis în judecată. Notarul este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, iar ceilalţi patru inculpaţi, respectiv Nicolae Traian Petrişor, Floare Igna, Ortenzia Cociuba şi Ioan Iercan, pentru abuz în serviciu.

Procurorii DNA spun că Adrian Vlai a redactat, în perioada 2008 – 2009, încheierile de autentificare a trei contracte de schimb semnate de Nicole Traian Petrişor, Floare Igna şi Ortenzia Cociuba, prin care s-au înstrăinat, din patrimoniul Composesoratului Foștilor Coloniști din Ineu – Traian, în total 181,4 de hectare de pășune sau teren neagricol. Aceste suprafețe de teren au ajuns în patrimoniul unor persoane fizice care ulterior au vândut terenul unei societăți comerciale. De asemenea, Adrian Vlai este acuzat şi că a conceput și redactat, în data de 30 aprilie 2009, încheierea de autentificare aferentă unui contract de vânzare-cumpărare, semnat și de Ioan Iercan și Floare Igna, președinte la data faptelor al Asociației Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, judeţul Arad, prin care s-a înstrăinat din patrimoniul Composesoratului Foștilor Urbarialiști Răpsig suprafața de 199,8 de hectare de pășune în patrimoniul acelorași persoane fizice, care nu aveau vreo calitate de membru sau asociaţi în cadrul formei asociative de proprietate. Și de această dată, persoanele respective au vândut suprafața de teren unei societăți comerciale. Prejudiciul este unul foarte mare, peste 600.000 de euro şi două milioane de lei. Dar să vedem ce spun procurorii. „Inculpații au prejudiciat Asociația Composesoratul Foștilor Coloniști din Ineu – Traian cu suma totală de 212.138 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru persoanele în patrimoniul cărora au intrat suprafețele de teren ca urmare a încheierii contractelor de schimb menționate. De asemenea, s-a mai reținut ca și prejudiciu suferit de către Asociaţia Composesoratul Foştilor Colonişti din Ineu – Traian și suma de 120.942,51 euro, reprezentat de sumele care ar fi trebuit încasate cu titlul de subvenţii de la A.P.I.A. – schemele de plată pe suprafaţă (SAPS) aferente campaniilor 2009 – 2014 inclusiv, raportat la suprafaţa de păşune înstrăinată de composesorat prin contractele respective.

De asemenea, la data de 30 aprilie 2009, inculpatul Vlai Adrian, în aceeași calitate, prin încălcarea acelorași dispoziții legale, a conceput și redactat încheierea de autentificare aferentă unui contract de vânzare-cumpărare, semnat și de inculpații Iercan Ioan și Igna Floare, președinte la data faptelor al Asociației Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, jud. Arad, prin care s-a înstrăinat din patrimoniul Composesoratului Foștilor Urbarialiști Răpsig suprafața de 199,8 ha de pășune în patrimoniul acelorași persoane fizice care nu aveau vreo calitate de membru/asociaţi în cadrul formei asociative de proprietate. Și de această dată, persoanele respective au vândut suprafața de teren unei societăți comerciale. Prin realizarea acestei tranzacții, a fost prejudiciată Asociația Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig cu suma totală de 280.186,29 euro concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru persoanele respective. De asemenea, s-a mai reținut ca și prejudiciu suferit de către Asociaţia Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig și suma de 2.128.098,59 lei, pe care nu le-a mai încasat de la A.P.I.A. pentru campaniile 2010 și 2011”, se arată în comunicatul DNA. Iar, pentru a se asigura asupra faptului că inculpaţii nu vor încerca să scape de sumele imputate, în cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin lui Ioan Iercan, Floare Igna, Ortenzia Cociuba, Nicolae Traian Petrişor și Adrian Vlai, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor