Nou cod de conduită etică la Consiliul Judeţean

De Alin Gherasim
1Comentariu
Nou cod de conduită etică la Consiliul Judeţean
Consiliul Judeţean Arad implementează un proiect cu finanţare europeană prin care se doreşte creşterea transparenţei, a eticii şi integrităţii în instituţie.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 16 luni de zile, urmând ca în această perioadă să fie elaborate o serie de instrumente noi de lucru. Recent, la CJA a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul căreia a fost prezentat noul cod de etică ce va fi implementat în instituţie. „Am prezentat noul cod de conduită etică ce urmează a fi implementat în Consiliul Județean Arad în perioada următoare. Am avut în vedere, la elaborarea acestui document, cele mai recente modificări ale legislației referitoare inclusiv la protecția datelor cu caracter personal”, a declarat Gabriela Chiricheu, directorul Direcției Programe de Dezvoltare. Ce se urmăreşte prin acest proiect? Un cod de conduită elaborat și implementat la nivelul UAT Județul Arad; elaborarea a şase proceduri de sistem privind indicatorii anticorupție (procedura privind declararea averilor, procedura privind transparența decizională, procedura privind accesul la informații, procedura privind declararea cadourilor, procedura privind evitarea situațiilor de conflict de interese și a cazurilor de incompatibilitate, procedura privind consilierea etică a angajaților); derularea unei campanii de informare în vederea creșterii gradului de conștientizare, a nivelului de educație anticorupție și a promovării bunelor practici anticorupție, organizată în 11 localități din județul Arad, adresată personalului și aleșilor locali din autoritățile publice locale; curs de formare privind etica și integritatea adresat consilierilor de etică, personalului de conducere din cadrul UAT Județul Arad și consilierilor județeni.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor