Nouă candidaţi la reţele termice de un milion de euro

De Adriana Barbu
3Comentarii
Nouă candidaţi la reţele termice de un milion de euro
AMAHOUSE este firma care va executa modernizarea reţelelor termice aferente punctul termic de pe Miron Costin.

Au fost nouă. A rămas doar unul care va primi peste trei milioane de lei pentru modernizarea de reţele termice pe o anumită zonă. Primăria Arad a scos la licitaţie publică proiectul de modernizare a reţelelor termice aferente punctului termic PT 2 Miron Costin. Obiectul contractului viza execuţia lucrărilor de modernizare reţele termice aferente punctului termic în cauză conform proiectului tehnic existent, valoarea estimată a achiziţiei fiind de 5.132.761 lei fără TVA, (1.132.559,80 de euro fără TVA), din care cheltuieli conexe organizări de şantier urmau să fie undeva la 52.180 lei, iar cheltuielile diverse şi neprevăzute de maximum 461.871 lei fără TVA (10%).

Firma care urma să se aleagă cu contractul era cea care oferea preţul cel mai scăzut iar aceasta s-a dovedit a fi firma arădeană AMAHOUSE SRL. Nouă firme s-au arătat, însă, interesate de lucrările scoase la licitat de primărie, iar bătălia pare să fi fost crâncenă, dacă AMAHOUSE a rămas cu lucrarea pe care o va executa, spun reprezentanţii firmei, în contul a doar 3.469.202,75 lei fără TVA.

Sperăm doar ca valoarea investiţiei să nu crească în timpul lucrărilor, datorită – de exemplu – descoperirilor de pe şantier, iar preţul să ajungă la final de lucrare tot la cele peste cinci milioane de lei estimate iniţial de Primăria Municipiului Arad.

Şi despre calitate

Mai rămâne de văzut, dincolo de acest inconvenient atât de românesc, şi modul în care vor fi executate lucrările şi calitatea acestora, o altă problemă ce apare mai la fiecare lucrarea comandată de autorităţile publice locale sau naţionale.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor