Noul an școlar în siguranță: peste 200 de polițiști vor acționa în zona școlilor și grădinițelor

De Ioana Costas
Noul an școlar în siguranță: peste 200 de polițiști vor acționa în zona școlilor și grădinițelor
Peste 200 de poliţişti arădeni vor acţiona suplimentar, astăzi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza municipiului și județului Arad, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

210 poliţişti arădeni de ordine publică, rutieră, prevenire și din cadrul altor structuri, vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Aceștia vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Arad, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

“Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând din această zi, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. O atenţie deosebită va fi acordată activităților educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor”, au precizat reprezentanții IPJ Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !