„Noul locatar” şi „Antisocial” vin azi la teatru

De Adriana Barbu
„Noul locatar” şi „Antisocial” vin azi la teatru
Notara vine cu Eugen Ionesco, sibienii vin cu Antisocial iar, pentru ultima oară în faţa teatrului, maghiarii de la Bondart ne prezintă showul lor de 20 de minute „Dancing graffiti”.

Organizatorii Festivalului de Teatru Nou (FITN) ne propun astă-seară trei spectacole: „Noul locatar” de Eugène Ionesco, în regia Gabor Tompa, de la ora 19.00, la Sala Mare. Urmează „Dancing Graffiti”, pentru a treia, dar şi ultima seară consecutiv, în coregrafia şi interpretarea lui Katalin Lengyel şi Szabolcs Tóth-Zs, de la ora 21.00, pe platoul din faţa teatrului, seara încheindu-se cu „Antisocial”, un spectacol de Bogdan Georgescu, de la ora 21.30, la Sala Studio.

Producătorul spectacolului „Noul locatar” este Teatrul Notara Bucureşti, în timp ce cu „Antisocial” vin cei de la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu.

„Locatarul cel nou sosește și, odată cu el, ar trebui să sosească o lume nouă. Dar odată cu el parcă pleacă o lume și spațiul își pierde orice urmă de personalitate, devine anonim, se dezintegrează. Intenția scenografului s-a materializat. Până la urmă, compromisul meu s-a numit: un spațiu concret care și-a uitat biografia. Mai concret: o zeamă gri acoperă temporar realismul. Obiectele și mobila sunt personaje ascunse (învelite în plastic semitransparent à la Christo). Nu știi când se vor răzbuna, când vor veni, ca o avalanșă de amintiri, peste tine. Dar vin, o să vedeți!“, scrie Helmut Stürmer în Caietele Teatrului Nottara, despre acest spectacol.

Cât despre „Antisocial”, acesta este un spectacol nerecomandat tinerilor sub 15 ani, croit pe un text dezvoltat prin tehnici de Artă Activă împreună cu actorii spectacolului – Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristi Timbuș, Maria Tomoiagă.

„Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. Spectacolul semnat de Bogdan Georgescu redă din triplă perspectivă – elevi, profesori, părinţi – debusolarea şi tensiunea din învăţământul românesc al ultimilor ani”, se arată în caietul program al FINT.

Între cele două spectacole veţi avea ocazia să-i vedeţi, pe gratis, în faţa teatrului, pentru ultima dată în acest festival ,,pe maghiarii de la Bondart şi al lor real, emoţionat, nou „Dancing graffiti”. Poftă bună la cultură!3 teatru 33 teatru

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !