Nu au fost uitaţi!

5Comentarii
Nu au fost uitaţi!
SINTEA MARE. Cei patru copii orfani şi mama lor, din Sintea Mare, sunt ajutaţi, în continuare, de semeni.

Dacă de Sărbătoarea Învierii Domnului din acest an, Jurnal arădean a iniţiat o campanie umanitară pentru ajutorarea Stelei Căldăraş şi copiilor ei, se cuvine ca şi acum, la Praznicul Naşterii Mântuitorului, să încercăm să-i fim alături.

Remember

Reamintim, în octombrie 2009, un incendiu devastator i-a lăsat fără un acoperiş deasupra capului şi l-a răpit pe tatăl celor patru copii ai familiei Căldăraş din Sintea Mare. Au rămas fără nimic, doar cu hainele de pe ei. Dar comunitatea i-a ajutat extraordinar de mult. Autorităţile locale, în frunte cu primarul Valentin Erdös, s-au mobilizat imediat şi i-au pus la dispoziţie femeii şi celor patru orfani un adăpost încropit la „cazanul de ţuică” – un loc aflat undeva pe câmp, la ieşirea din Sintea spre Şepreuş, pe stânga.

Prin grija constantă a unor oameni cu suflet mare (printre care nu putem să nu le aminim pe Georgeta Csaky şi Alexandra Gîdinceanu), Stela Căldăraş şi copiii ei au reuşit să supravieţuiască până în ziua de azi. Locuiesc tot acolo, dar între timp, s-au ales cu… compania şoarecilor.

Casă nouă

Nu se plâng de condiţiile în care trăiesc, ci preferă să le mulţumească tuturor celor care i-au ajutat. Pentru că din ajutorul oamenilor a fost construită o casă pentru Cosmin-Dan, Cătălin-Adrian, Călin-Manuel, Sebastian şi mama lor. Locuinţa cu două camere este ridicată în roşu, lucrările stagnând de ceva vreme din cauza… absenţei structurii de lemn necesare acoperişului.

Se pare însă că, în cele din urmă, problema a fost rezolvată. „Am prins o legătură foarte bună pentru procurarea lemnelor – doamna Stocker Eva din Mocrea. De asemenea, sora ei a donat 700 de euro pentru achiziţionarea unor leaţuri, cuie şi plata unui om calificat care să facă acoperişul” – ne spune Georgeta Csaky.

Ar mai fi nevoie, însă, de plăci de rigips pentru plafon şi de vată minerală pentru izolarea acestuia. Ţigla există deja, la fel şi geamurile – toate donate în urma campaniei Jurnalului arădean. Sunt pregătite chiar şi câteva corpuri de mobilier şi obiecte sanitare pentru a „îmbrăca” noua casă.

Lecţie de solidaritate

Până când se vor muta în noua casă, orice ajutor e binevenit pentru Stela Căldăraş şi copiii ei  alimentele aflându-se pe primul loc. „De asemenea, sunt binevenite orice hăinuţe groase de copii, pentru cei patru băieţi. Poate că marea încercare prin care au trecut aceşti copilaşi este lecţia noastră de a învăţa să ne apropiem de oameni” – spune Alexandra Gâdinceanu.

Dacă doriţi să o ajutaţi pe Stela Căldăraş şi copiii ei, nu ezitaţi să o căutaţi „acasă”, adică la fostul cazan de ţuică din Sintea. Pentru donaţii, aveţi la dispoziţie următorul cont: RO79 RZBR 0000 0600 12407308, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Căldăraş Stela. Ajutaţi-i pe Cosmin-Dan, Cătălin-Adrian, Călin-Manuel, Sebastian şi mama lor să ducă o viaţă decentă!

Stela Căldăraş: Mulţumiri şi sărbători fericite tuturor celor care ne-au ajutat!

DIANA DUŢU5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor