Nu e usor sa fii primar cand doresti binele comunei

FOTO gurahont.ro
FOTO gurahont.ro
SCRISORI DE LA CITITORI. Alegerea în nobila misiune de mare răspundere de primar în comuna Gurahonţ a profesoarei Moţica Lenuţa a fost bine gândită de cetăţenii acestei localităţi întrucât hotărârile luate în Consiliu apar şi în fapte în teren.

Deşi nu a trecut mult timp de la venirea din focarul de cultură de la liceul cu numele eroului naţional Ioan Buteanu, unde şi aici s-a afirmat prin calităţile pedagogice deosebite de predare, generaţiilor de elevi pe acre i-a pregătit. Am reuşit să aflu mulţumirile unor elevi, trecând pe la soţia mea care a lucrat pe postul de secretară a liceului timp de 20 de ani de la înfiinţare. Aşa s-a afirmat şi în misiunea de primar, unde a reuşit să-i mobilizeze pe toţi cei din jur la lucru, bazându-se mai mult pe forţele proprii şi fără ajutor financiar prin continuarea unor proiecte de investiţii cu resurse proprii.

Într-un timp scurt a reuşit şi plata vechilor datorii bazându-se mai mult pe veniturile locale ale comunei şi nu pe cele de la Consiliul Judeţean. Asigurarea resurselor financiare pentru şcoli şi grădiniţe, iluminatul public, curăţenia în comună, menţinerea în bună stare a spaţiilor verzi, pietruirea drumurilor unde a fost necesar, diferite lucrări de reabilitare, construirea de poduri şi podeţe, decolmatări de şanţuri pentru stoparea eroziunilor şi efectul inundaţiilor. S-a asfaltat strada Gelu Rănoiu, ce duce la Parcul Dendrologic. S-a modernizat iluminatul public, s-a reabilitat troiţa din satul Iosăşel, amplasându-se statuia eroului Ioan Buteanu. Pe centrul civic al Gurahonţului: noutăţi atractive. Arteziana dintre eroi şi primărie încadrată de bănci şi spaţii verzi deosebit de frumos. Reamenajarea terenului de fotbal sub îndrumarea directă a viceprimarului, ing. Moga Ioan. Continuarea canalizării, amenajarea grupului social, împrejmuirea pieţei agroalimentare pentru gurahonţeni şi cele zece sate aparţinătoare. Noua biserică dă un aspect deosebit de frumos centrului civic. Această construcţie se datorează în primul rând inimosului şi harnicului preot Moţ Dorel. Aşa cum s-a pavat şi înfrumuseţat faţada primăriei şi curtea, la fel şi la biserică. Toate aceste construcţii dau comunei noastre aspect de orăşel, chiar în zona colinară, cu care, pe drept cuvânt, ne putem mândri.

ING. TĂBÎRCĂ ION

GURAHONŢ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !