Nu mai accepta turism in atletismul romanesc!

De Daniel Scridon
Nu mai accepta turism in atletismul romanesc!
BUCUREŞTI. Arădeanul Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, pune degetul pe rană, transmiţând un mesaj răspicat sportivilor şi antrenorilor de lot naţional: „Nu mai accceptăm prezenţe turistice, vrem accesul în finale şi obţinerea unor medalii. Să vorbim mai puţin şi să trecem la fapte. Să dovedim că merităm să fim reprezentanţi de frunte ai atletismului românesc şi nu simplii voiajori”.

Cu costuri deloc mici, Federaţia s-a străduit să asigure condiţii propice de pregătire, în ţară şi străinătate, precum şi participări la stagii şi concursuri internaţionale. Toate acestea – spune Sandu Ion în revista Fundaţiei Atletismului Românesc – pentru cele trei obiective majore din acest an, Campionatele Balcanice, Europenele de la Praga şi, mai ales, Mondialele de la Beijing, ultimele fiind un criteriu decisiv pentru stabilirea lotului olimpic pentru Rio De Janeiro. Acolo unde, sperăm să-l regăsim pe podiumul de concurs şi pe aruncătorul de greutate Andrei Gag şi, de ce nu, semifondista Mădălina Florea.

Sistem nou de premiere

Sandu Ion a mai precizat că a pus la punct un sistem de premiere menit să-i motiveze pe concurenţi: „Va fi o nouă şansă pentru cei care se dedică atletismului, activităţii de performanţă, de a-şi asigura un venit – aş zice chiar consistent – de pe urma premierilor. Am în vedere pe cei clasaţi pe podium. Seniori, dar şi exponenţi ai tinerei generaţii”.
De exemplu, la etapa a doua a CN de sală (seniori, tineret şi juniori 1), programată la Bucureşti, sâmbătă şi duminică, pentru fiecare probă cu cel puţin trei atleţi, premiile vor fi de 500 lei (locul 1), 300 lei (locul 2) şi 200 lei (locul 3). Cel mai bun rezultat, după tabela de punctaj IAAF, va fi răsplătit cu 4.500 lei, al doilea rezultat al mitingului cu 3.000 lei, iar al treilea cu 1.500 lei.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !