Nu mai plătim curentul la Poştă

De Alin Gherasim
7Comentarii
Nu mai plătim curentul la Poştă
© Curentul nu mai poate fi plătit la poştă FOTO: JA
Compania de distribuţie a energiei electrice a încetat colaborarea cu Poşta Română.

Veşti proaste pentru arădeni: factura pentru energia electrică nu mai poate fi plătită la oficiile poştale. Iar cei care primesc lovitura din plin sunt, în special, arădenii din zona rurală. Potrivit unui comunicat emis de Enel Energie, „acordurile de încasare numerar dintre Enel Energie, Enel Energie Muntenia și Poșta Română, pentru plata numerar a facturilor Enel, vor fi închise, ca urmare a deciziei unilaterale a Poștei Române de a nu mai prelungi contractul existent”. Practic, cei de la Enel aruncă „mâţa moartă” în curtea Poştei Române, despre care spune că a decis să întrerupă contractul. Însă războiul dintre cele două companii face multe victime colaterale. Ne referim aici, în special, la arădenii care locuiesc în satele şi comunele judeţului, la acei oameni care nu au în localitatea lor nici vreo instituţie bancară, nici vreun punct de plată a facturilor. Aceştia au cam rămas fără variante. În fapt, sunt vreo două variante, dar amândouă se referă la alţi bani, la altă distracţie. Pentru că, acum, facturile pot fi plătite şi la poştă, dar pentru aceasta, indiferent de valoarea facturii, este perceput un comision fix de 2,50 lei. O altă variantă ar fi ca oamenii să călătorească în alte localităţi, unde îşi pot achita facturile de curent. Cei de la Enel au şi anunţat „pentru a-și plăti factura de energie electrică, clienții Enel Energie și Enel Energie Muntenia au la dispoziţie numeroase canale alternative de plată, gratuit, precum plata în numerar prin intermediul mai multor parteneri bancari, ATM-uri și o rețea extinsă de terminale de plată (precum Pay Point, Payzone etc); prin debit direct, plată online sau transfer bancar”. Aşadar, dacă nu ai o sucursală bancară în sat, dacă nu ai card şi ATM sau dacă nu ai Pay Point, atunci eşti bun de plată.

Fără răspuns

Am încercat să îi interpelăm pe reprezentanţii Enel pentru a ne oferi anumite răspunsuri referitoare la viitorul facturilor de energie electrică. Din păcate, deşi am aşteptat aproape două săptămâni după răspunsul lor, nu am reuşit să primim date concrete. „În acest moment nu putem oferi informații suplimentare privind încasarea în numerar a facturilor Enel de către factorii poştali până la finalizarea unor noi acorduri de colaborare cu Poșta Română”, ni s-a răspuns, sec, de către cei care îşi încasează salariile din facturile plătite de noi toţi. Aşadar, din păcate, nici noi nu vă putem oferi vouă, cititorilor noştri, informaţii mai multe decât ceea ce ne spun reprezentanţii Enel. Până va fi parafată o nouă înţelegere, dacă se va întâmpla acest lucru vreodată, noi toţi suntem buni de plată.

Şi pe net

O altă variantă de plată, batjocoritoare din punctul nostru de vedere, ţinând cont de faptul că în judeţul Arad trăiesc foarte mulţi oameni bătrâni, se referă la achitarea facturilor pe internet de pe telefonul mobil. „Clienții își pot plăti factura din contul lor MyEnel sau din aplicația pentru telefonul mobil”, ne mai spun cei de la Enel.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor