Nu mai vor să fie directori de școli. Vezi cine le-a luat locul

De Monica Ardelean
1Comentariu
Nu mai vor să fie directori de școli. Vezi cine le-a luat locul
A plecat întreaga echipă de la conducerea Liceului „Adam Muller Guttenbrunn” din municipiu.

Șapte directori din județul Arad au renunțat de bunăvoie la această funcție. Pe baza propriilor cereri de încetare a detaşării pe funcția de director au decis să nu mai rămână în fruntea unităților de învățământ, iar IŞJ Arad a luat act de cererea lor.
A plecat întreaga echipă de la Liceul German, directori şi directori adjuncți, directorul Școlii Gimanziale din Felnac, Școala Gimnazială Covăsânț, directorul de la Grădinița PP1 și directorul adjunct de la liceul din Nădlac. Așa cum am mai scris, 4 directori s-au pensionat, Ionuțiu Stelian („Iuliu Maniu”), Ioan Rediș (Liceul Teologic Baptist), Gheorghe Horga (Școala Gimnazială Seleuș) și Emilia Caceu (Liceul tehnologic Miniș). S-a prelungit însă detașarea pentru alți 148 de directori plini și 40 de directori adjuncți.

Cine a venit în loc

Numirile în aceste funcții rămase vacante au fost confirmate joi în ședința Consiliului de Administrație al IȘJ Arad. Laura Nădăban, purtătorul de cuvânt al instituției a nominalizat pentru Jurnal arădean și www.aradon.ro care sunt noii profesori ce vor ocupa funcția de director până la organizarea unui nou concurs sau până la 31 august 2016.
La Liceul German, acolo unde atât directorul plin cât și cei doi adjuncți au plecat, a fost numită prof. Doina Neamțu, iar ca adjunct (unul singur) prof. Cristian Faur. La Liceul „Vasile Juncu” din Miniș a fost numită prof. Liliana Stanciu, la Școala Gimnazială din Felnac, prof. Andreea Bocșe, iar la Șc. Gimnazială din Covăsânț, prof. Cristina Boba. La PP1 și Grădinița PP15 Arad a fost numită Nicoleta Peștean.

Alte confirmări

Și tot în ședința de joi au mai fost confirmate câteva nume de directori de grădinițe, unii noi alții cu vechime pe post, dar care au devenit însă directori peste mai multe grădinițe (structuri) după reorganizarea rețelei școlare. La Grădinița „Căsuța Piticilor” și PP18 va fi prof. Sofia Rusu, la grădinița „Elefănțelul Alfa” și Grădinița PP2, prof. Anișoara Cristea, la PS2 și „Palatul Fermecat”, prof. Margareta Florea, iar la PP20 și PP13 va fi prof. Mărioara Dehelean.
La Centrul Școlar de Educație Incluzivă a fost numit un director adjunct, prof. Varga Violeta (funcție înființată de la 1 septembrie), iar la Liceul tehnologic din Chișineu Criș, adjunct va fi prof. Cristian Codrean. S-a schimbat și directorul de la Șeitin unde de la 1 septembrie va ocupa funcția prof. Sergiu Preda. Director nou la CJRAE, prof. Ovidiu Toderici și, așa cum am mai scris, la „Iuliu Maniu” prof. Laura Orban.
În așteptare este doar numirea de la Liceul Baptist unde se așteaptă propunerea Consiliului profesoral și avizul cultului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor