Nu mai vorbim de pasaje până în aprilie

De Alin Gherasim
2Comentarii
Nu mai vorbim de pasaje până în aprilie
Pasajele, subiect închis. Cel puţin până în luna aprilie. Şi asta pentru că cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADN) au anunţat că s-a prelungit termenul până la care pot fi depuse oferte pentru finalizarea celor două pasaje de pe centura municipiului, parte a DN 7.

Şi asta pentru că funcţionarii din CNADNR nu prea sunt în stare să ofere clarificări operatorilor economici interesaţi de cele două lucrări, lucru recunoscut chiar de ei. „În măsura în care clarificările sunt solicitate în timp util, răspunsul autorităţii contractante la aceste solicitări trebuie să fie publicat/transmis nu mai târziu de 6 zile înainte de data-limită stabilită pentru depunerea ofertelor”, spune legea. Iar cei de la CNADNR anunţă că „autoritatea contractantă (n.r. CNADNR) a decis prelungirea datei limită de depunere a ofertelor și a datelor de deschidere a acestora, astfel încât operatorii economici să beneficieze de un interval de timp suficient pentru elaborarea ofertelor”.

Noile termene

Acest lucru a mai fost anunţat de noi într-un alt material, dar de această dată am primit şi noile termene. Aşadar, pentru lucrările necesare finalizării pasajului de la CET, termenul limită de primire a ofertelor este 14 aprilie, ora 10, iar deschiderea ofertelor va fi făcută în aceeaşi zi, de la ora 12. În ceea ce priveşte pasajul din Micălaca, firmele interesate pot depune oferte până în data de 11 aprilie, ora 10, acestea urmând a fi deschise tot în 11 aprilie, la ora 12. Totuşi, se pare că suntem tot mai departe de momentul în care vom circula pe pasaje. Şi asta pentru că, după deschiderea ofertelor, va urma o perioadă de analiză a acestora. Apoi va fi anunţat câştigătorul, dar există riscul depunerii unor contestaţii, ceea ce înseamnă noi întârzieri. De abia când toată procedura aceasta va fi finalizată urmează semnarea contractului. Şi, ţinând cont că inclusiv pregătirea şantierului va mai însemna timp pierdut, ne putem aştepta ca, în cel mai bun caz, lucrul efectiv să înceapă prin vară.

Şi finalizarea

Horaţiu Simion, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, anunţa că pasajul de la CET va fi gata în acest an, iar cel din Micălaca în prima parte a anului 2017. Acum, dacă au fost decalate deja termenele încă înainte de a se începe lucrul efectiv, probabil că finalizarea pasajelor nu se va mai produce conform previziunilor lui Horaţiu Simion.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor