Nu pentru orice minorități!

De Simion Todoca
1Comentariu
Nu pentru orice minorități!
© Strângere de semnături în Parcul Reconcilierii Foto: S.Todoca
Președintele UDMR Arad, Farago Peter, a anunțat că organizația pe care o conduce strânge semnături pentru o lege europeană a minorităţilor etnice, în cadul unei inițiative a minorităților din mai multe state.Din 250.000 de semnături care revin în sarcina UDMR, filiala din Arad și-a asumat 7.000.

Deoarece pe 6 octombrie, la manifestarea din Parcul Reconcilierii, am avut ocazia să discut cu reprezentanții Minority Safepack Initiative, care adunau semnături, am considerat că este necesară o precizare extrem de importantă, pe care deputatul Farago Peter nu a făcut-o, considerând că, din context, se subînțelege. Concret: proiectul de lege europeană se referă strict la minoritățile NATIVE pe teritoriile unor țări, nu la comunitățile care, în urma migrării masive au reușit să obțină statut de minorități. Contactat telefonic, Farago Peter a confirmat: „Da, așa este, nu am precizat pentru că am crezut că se subînțelege”. O precizare: tabelele pentru semnături din Parcul Reconcilierii erau redactate inclusiv în limba română, iar pe ele am văzut multe nume românești, cu adresă, serie și număr de buletin, CNP. Fac această precizare pentru că este important de știut că este vorba despre o inițiativă a minorităților naționale, care consideră că Uniunea Europeană nu trebuie să le trateze ca pe oricare altă minoritate de conjuctură.

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor