Numără maşinile pe degete

4Comentarii
Numără maşinile pe degete
ARAD – Toate maşinile care circulă pe drumurile judeţenenumărate de echipe dispuse pe marginea drumului!

Consiliul Judeţean comandă realizarea unei numărători manuale a maşinilor care circulă pe drumurile judeţene. Mai exact, administraţia judeţeană a făcut demersurile necesare pentru a angaja o firmă dispusă să îşi „pună pe drumuri” angajaţii. Oamenii vor fi postaţi la marginea şoselelor, unde vor avea ocupaţia de a desena, pentru fiecare autovehicul care trece pe lângă ei, câte o linie într-un „formular de înregistrare”, mai exact, pe o foaie de hârtie pe care sunt desenate toate tipurile de autovehicule (de mare tonaj, tractoare, autoturisme, vehicule cu tracţiune animală etc.). La finele zilei de numărare, liniile care vor fi dispuse câte cinci (patru verticale şi una orizontală peste ele – după exemplul filmelor americane) vor fi numărate.

Acţiunea se va desfăşura sub denumirea de „Înregistrarea circulaţiei rutiere pe drumurile de interes judeţean”. „Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la 5 ani şi are ca scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de mărfuri şi călători pe reţeaua de drumuri judeţene a judeţului Arad şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia”, se menţionează în documentaţia elaborată de CJA. Administraţia subliniază că, deoarece traficul rutier este în continuă creştere, cunoaşterea caracteristicilor traficului de pe drumurile judeţene este absolut necesară pentru proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, precum şi pentru elaborarea de studii pentru evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier.

148.190 lei

 Consiliul Judeţean Arad pune la bătaie o sumă importantă de bani pentru a şti care este numărul vehiculelor de pe drumurile judeţene. Valoarea estimată a contractului este de 148.190 lei, licitaţia urmând să se desfăşoare în cursul lunii martie. Pe reţeaua de drumuri judeţene din Arad vor fi înfiinţate 45 de posturi de înregistrare. Ele vor fi amplasate pe marginea drumului, urmând să fie „dotate corespunzător” acestei acţiuni. Înregistrările manuale de circulaţie se vor face în toate posturile de înregistrare, timp de 10 zile pe an. Durata înregistrării va fi de 14 ore, între orele 6 – 20. Doar în data de 13 mai 2010 durata înregistrării va fi de 24 ore.

Creioane… ascuţite

Potrivit caietului de sarcini, „pentru buna desfăşurare a operaţiunilor de înregistrare a vehiculelor este necesar ca fiecare post să fie dotat cu masă şi scaune pentru recenzori, creioane ascuţite, ceas, sursă de lumină (lampă alimentată de la reţea, felinare, lanterne, etc.). Se vor lua măsuri pentru protejarea recenzorilor împotriva soarelui şi intemperiilor (gherete, umbrele de soare sau altele), precum şi dotarea lor cu echipament individual de protecţie.

Acţiunea de coordonare şi îndrumare din punct de vedere tehnic va fi efectuată de Consiliul Judeţean Arad, Serviciul administrare drumuri şi poduri, iar recrutarea, instruirea personalului şi înregistrarea circulaţiei va fi efectuată de către firma care va câştiga licitaţia.

De vreme rea…

Documentaţia conţine şi câteva cerinţe mai amuzante, dar care se datorează, în principal, reglementărilor legale de protecţie a muncii. „Pe timp de ploaie sau furtună este interzisă adăpostirea recenzorilor sub pomi sau copaci”, este doar una dintre acestea.

Jaloane de 2 metri

Conducătorii auto vor fi surprinşi, cel mai probabil, de jalonele – gigant ce urmează să fie amplasate pe marginea drumului, în zilele de înregistrare manuală a circulaţiei. „Fiecare post va fi marcat printr-un jalon aşezat pe partea dreaptă a drumului, pe care se va prinde o plăcuţă cu numărul postului. Jalonul va avea înălţimea de 2 metri şi va fi vopsit în culorile alb şi roşu (40 cm banda) pentru a fi vizibil”, se menţionează în documentaţie.

Din aprilie până în noiembrie

Operaţiunea se va desfăşura pe durata mai multor luni. Se are în vedere, astfel, realizarea unei estimări cât mai exacte a numărului de autovehicule de pe drumurile judeţene. Acţiunea va demara, se pare, în primăvară. Sunt programate două acţiuni în luna aprilie, două în luna mai, trei în luna august, una în octombrie şi două în noiembrie.

S.B.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor