Numărul doi din CJA, schimbat

De Alin Gherasim
17Comentarii
Numărul doi din CJA, schimbat
© Regulile concursului, la votul consilierilor judeţeni FOTO: A.G.
Gheorghe Stoian „zboară” din Consiliul Judeţean, urmând ca postul să fie scos la concurs.

Se caută administrator public pentru judeţul Arad. Numărul doi din instituţie, dacă este să ne luăm după atribuţiile pe care le are administratorul. Anunţul a fost făcut chiar de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad. Aceştia au întocmit un proiect de hotărâre care face referire la aprobarea criteriilor, procedurii şi atribuţiilor specifice pentru ocuparea postului de administrator. „Durata contractului de management încheiat între administratorul public al Judeţului Arad (n.r. Gheorghe Stoian) şi domnul Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad cu atribuţii de preşedinte, a fost pentru o perioadă de un an, respectiv din data de 05.10.2015 până în data 30.09.2016. Având în vedere alegerea noii conduceri a Consiliului Judeţean Arad pentru mandatul 2016-2020, respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca, se impune aprobarea criteriilor, atribuţiilor specifice şi demararea unei noi proceduri în vederea ocupării postului de administrator public, pe durata mandatului acestuia”, se arată în documentele CJA. Aşadar, cel mai probabil, Stoian va deveni istorie, urmând ca pentru ocuparea postului de administrator public să fie organizat un concurs.

Condiţii impuse

Cei de la CJA au trasat şi anumite condiţii pe care trebuie să le respecte viitorul administrator public. Acesta trebuie să fie român ori din altă ţară a Uniunii Europene, să ştie să scrie şi să vorbească limba noastră şi să nu fi fost condamnat vreodată definitiv. În ceea ce priveşte calificarea, candidaţii la acest post trebuie să fi absolvit studii universitare cu licenţă în domeniul economic, juridic sau tehnic, să aibă cinci ani de vechime în specializare şi să aibă abilităţi manageriale. În ceea ce priveşte atribuţiile viitorului administrator public, acestea sunt foarte multe, de la ordonator de credite până la coordonator al întregii activităţi în CJA.

Cine va fi?

Pentru moment, nu se ştie numele viitorului administrator public. Şi asta pentru că, în teorie, va fi organizat un concurs la care poate participa oricine îndeplineşte criteriile. Totuşi, cel mai probabil, în „laboratoarele partidului-stat” din Arad a fost „copt” deja cel care va ocupa funcţia, concursul urmând să fie doar o formalitate. Sau, poate, cu toate că şansele sunt mici, Stoian va continua şi cu actuala echipă de conducere a CJA.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor