Învăţământul rural şi comunitatea locală

ARAD – Activitate metodică a membrilor cercului pedagogic al învăţătorilor din zona Sebiş

Membrii Cercului Pedagogic al Învăţătorilor care predau la clase simultane din zona Sebiş şi-au desfăşurat activitatea metodică la Şcoala cu clasele I-IV Păiuşeni, comuna Chisindia, unde director coordonator este institutorul Ioan Aurel Floruţ.

Cu această ocazie participanţii au asistat la o activitate metodică susţinută de către institutorul Florina Hălmăgean. Şcoala din Păiuşeni funcţionează în acest an şcolar cu clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, având un efectiv de 15 elevi. În aceeaşi clădire îşi desfăşoară activitatea şi Grădiniţa PN Păiuşeni, sub conducerea educatoarei Marinela Pleşa. Elevii clasei a IV-a, având oră de istorie, au prezentat foarte frumos, într-un grai cu accent local, uneltele de lucru, vestimentaţia şi obiceiurile moşilor şi strămoşilor lor. Ba, mai mult, fiecare elev a fost şi un mic „reporter”, realizând un mic articol în care a redat povestirea bunicilor sau a străbunicilor referitoare la perioada când aceştia au fost plecaţi la război.

Elevii claselor a II-a şi a III-a au avut oră de educaţie plastică. În timp ce elevii clasei a IV-a au prezentat materialele expuse, datinile şi obiceiurile locale, aceştia au ornat, în acuarelă, cu motive decorative specifice zonei, mici farfurioare realizate din ipsos. În final fiecare musafir a primit ca amintire câte o farfurioară, gest apreciat de participanţi.

Institutor, Moş Pavel

Şcoala Generală Dezna0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !