Nvidia vs AMD: care ar trebui să fie următoarea ta placă video

Nvidia vs AMD: care ar trebui să fie următoarea ta placă video
ADVERTORIAL. Întreabă orice jucător pe consolă și probabil îți va spune despre rivalitatea eternă dintre Xbox One X și PS4 Pro. Cu toate acestea, jucătorii pe PC au propriile lor conflicte interne: Nvidia vs AMD. Nu te lăsa păcălit – este un lucru bun. Cantitatea de inovație și concurență care a izbucnit din această tehnologie nu este deloc surprinzătoare.

Cu toate acestea, dacă nu ești dispus să promovați loialitatea față de unul dintre aceste modele de tehnologie, poate fi greu să decizi care este cea mai bună placă grafică pentru nevoile tale.

Plăci video: Nvidia vs. AMD

Mai jos, încercăm să îl conturăm pe adevăratul câștigător în lupta Nvidia vs. AMD.

Performanță

Când încerci să construiești un PC foarte puternic, cumpărarea unei plăci grafice nu este o chestiune de preț, ci de performanță.

În acest moment, este de așteptat ca următoarea linie de plăci grafice Nvidia să fie lansată fie în august, fie în septembrie, aducând performanțe mai bune.

Și, deși AMD a fost lăudat că este campionul clar al valorii, Nvidia este câștigătorul evident în ceea ce privește raportul preț-performanță în 2018. Și ca o dovadă a faptului că Nvidia conduce jocul chiar acum: AMD nu a produs nici măcar un adevărat concurent pentru GTX 1080 Ti, iar Nvidia ar putea scoate GTX 1180 în curând, cu performanțe chiar mai bune.

AMD a lansat linia de plăci video AMD Vega în august 2017, dar ele sunt disponibile abia de câteva luni. Cu toate acestea, modelul GTX 1080 depășește modelul RX Vega 64 în mai multe domenii, cum ar fi multi-randarea și calculul NBody, în timp ce RX Vega 64 este mai bun la redarea detaliilor de textură și umbrire complexă.

Cu alte cuvinte, AMD și Nvidia sunt atât de apropiate în acest moment, încât ceea ce este mai important pentru a face o diferență este ce jocuri joci și la ce rezoluție.

Software, drivere și caracteristici

Un motiv cheie pentru utilizarea hardware-ului Nvidia pe AMD este software-ul GeForce Experience al Green Team. Deoarece oferă actualizări de drivere și optimizează jocuri, pe lângă faptul că permite să difuzezi gameplay-uri și să faci capturi de ecran, precum și videoclipuri direct de pe interfața ușor de utilizat, Nvidia GeForce Experience este considerată ca o aplicație de jocuri pentru PC-uri care le guvernează pe toate.

Cine câștigă în concurența din zona plăcilor video

Între timp, AMD a anunțat Radeon Software Adrenalin Edition, care își propune să depășească soluția Nvidia. Acum poți lua măsuri de siguranță pentru a asigura o eficiență energetică maximă în timp ce te joci.

Cine câștigă

Niciuna. Sunt atât de multe de iubit și, în unele cazuri, de urât, atât la grafica Nvidia, cât și la grafica AMD. În cele din urmă, ambele companii se bazează pe concurența dintre ele pentru a prospera.

Fiecare companie se străduiește să țină pasul cu cealaltă, iar asta e bine pentru clienți. Cele două companii se luptă, practic, pentru banii clienților, învățând din greșelile celuilalt și aducând îmbunătățiri marcante pe parcurs.