O carieră în magistratură

De Ioana Costas
6Comentarii
O carieră în magistratură
Flaviu Sîmboan este cel de-al cincilea tânăr arădean care a fost admis, în 2017, la Institutul Național al Magistraturii.

Flaviu este absolvent al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2017. Înainte de a fi student, arădeanul a studiat la Colegiul Național „Moise Nicoară”. La Institutul Național al Magistraturii (INM) a fost admis cu media generală 7,73, obținând la proba juridică 72 de puncte, la cea a raționamentului logic 82, iar la interviu nota 8,44. Flaviu a decis să susțină examenul în cadrul INM în timpul facultății după ce a început să se familiarizeze cu domeniul juridic. Deși recunoaște că a cochetat cu posibilitatea de a deveni avocat, în final Flaviu a realizat că probabil profesia de magistrat i s-ar potrivi mult mai bine. „Un alt factor care a contribuit la luarea acestei decizii a fost stagiul de practică efectuat la Judecătoria Satu Mare în vacanța dintre anul III și anul IV. Doar după această experiență mi-am dat seama că îmi doresc cu adevărat o carieră în domeniul magistraturii. Însă cum de la dorință la reușită este un drum lung, trebuie să recunosc că succesul meu se datorează multor factori. În primul rând, familia și persoanele apropiate au avut un rol decisiv ajutându-mă să rezist tuturor presiunilor și greutăților. De asemenea, fără profesorii mei, atât cei din cadrul Universității cât și din școală, care au contribuit la formarea mea profesională și intelectuală, nu aș fi reușit niciodată să ating o asemenea performanță”, ne-a povestit proaspătul admis la INM.

Dreptul penal – „prima dragoste”

Flaviu nu știe sigur – în acest moment – în ce direcție se va îndrepta, care dintre cele două profesii le-ar alege: cea de procuror sau cea de judecător. „În acest moment nu pot să răspund tranșant dacă aș dori să fiu judecător sau procuror, deoarece îmi doresc ca această alegere să o fac în deplină cunoștință de cauză. Tocmai din această cauză cred că este important să urmezi cursurile INM-ului, deoarece îți oferă posibilitatea de a cunoaște atât prerogativele judecătorilor, cât și cele ale procurorilor de o manieră practică, nu doar teoretică. Cu toate acestea, pentru mine mai importantă va fi alegerea domeniului în care voi ajunge să activez, civil sau penal. Chiar dacă <<prima mea dragoste>> în timpul facultății a fost dreptul penal, pot spune după experiența acestui examen că și domeniul civil este extrem de interesant. Așadar o posibilă viitoare carieră de judecător mi-ar oferi o mai mare libertate de a alege domeniul în care voi lucra”, a povestit Flaviu.

Citit, gătit, sport și jocuri video

Timpul liber Flaviu și-l petrece citind sau gătind ori făcând sport. De menționat că arădeanul este pasionat de istorie. „De la citit la gătit sau de la sport la jocuri video, îmi doresc să fiu cât mai activ cu putință și să mă bucur de timpul meu liber – destul de limitat în această perioadă. Îmi place foarte mult să călătoresc și sunt pasionat de istorie. Tocmai din acest motiv, aș spune că autorul meu favorit este Henryk Sienkiewicz, un autor polonez de romane istorice. Pe lângă cărțile acestui autor care m-au fascinat, cum ar fi <<Prin foc și sabie>> sau <<Potopul>>, aș mai dori să nominalizez cărți care îmi sunt dragi cum ar fi <<Tablou flămând>> a lui Arturo Pérez-Reverte, <<În căutarea oii fantastice>> de Haruki Murakami sau <<1984>> și <<Ferma animalelor>> din opera lui George Orwell. În plus Clujul mi-a deschis apetitul și pentru activități precum teatrul sau opera, apetit care va fi <<hrănit>> și în București”, ne-a povestit Flaviu despre pasiunile sale.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor