O comună bine gospodărită

O comună bine gospodărită
Vărădia de Mureş nu este o comună mare, dar lucrările realizate acolo i-au schimbat total faţa.

Teoretic, comunele mici nu prea au mari şanse de dezvoltare. Dar Vărădia de Mureş pare a fi excepţia de la regulă. Pentru că, potrivit spuselor primarului Mircea Miclea, comuna este într-o continuă dezvoltare. „Chiar dacă Vărădia de Mureş este o comuna mică pe Valea Mureşului am reuşit modernizarea ei atât prin atragerea de fonduri europene, cât şi prin fonduri locale”, spune Miclea. Iar asfaltul a fost una dintre priorităţi. „În prezent, toate localităţile sunt legate de centrul comunei prin drumuri asfaltate. În acest mandat, a fost finalizat <Proiectul integrat cu trei acţiuni>: modernizare DC 72 Stejar – Lupeşti, cu o lungime de 10 km, înfiinţarea unui Centru de îngrijire batrâni, în prezent funcţional, reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural, investiţie cu o finanţare de 2,5 milioane euro. Am reuşit asfaltarea porţiunii rămase, de 2 km, dintre satul Lupeşti şi comuna Savârşin.

S-a finalizat proiectul de modernizare a străzilor în localităţile Vărădia de Mureş, Juliţa, Nicolae Bălcescu, cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi de la bugetul local, şi, de asemenea, s-au realizat poduri, podeţe precum şi pietruirea străzilor”, ne-a mai spus primarul Mircea Miclea. Şi asta nu e tot. Administraţia locală din Vărădia de Mureş are planuri mari şi pentru viitor. Miclea spune că, în prezent, există un proiect de asfaltare a străzilor din toate satele comunei, proiect pentru care se aşteaptă finanţare de la Uniunea Europeană.

Şi alte investiţii

Însă nu doar drumurile au fost vizate de Mircea Miclea. Primarul ne spune că a fost introdusă încălzirea centrală în toate corpurile de clădire ale Şcolii Gimnaziale şi, tot pentru copii, a fost construit un teren sintetic multifuncţional. „În plus, am asfaltat incinta şcolii şi am introduse utilităţile la şcolile primare”, a mai completat primarul. Totodată, o altă investiţie care a vizat toate satele aparţinătoare comunei Vărădia de Mureş se referă la modernizarea sistemului de iluminat public.

Proiecte de viitor

Mircea Miclea spune că are multe alte planuri de viitor, pe lângă asfaltarea în totalitate a străzilor din toată comuna. „Se află în discuţie achiziţionarea unui teren în vederea executării de foraje şi staţie de pompare pentru alimentarea cu apă a trei localităţi. Introducerea alimentării cu apă va fi un obiectiv prioritar în următorul mandat”, a declarat primarul din Vărădia de Mureş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !