O distinsă personalitate a medicinei

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Moment solemn
Moment solemn
Prof. univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În Aula Ştefa Cicio-Pop a avut loc azi, la orele amezii, festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Academician Ştefania Kory Calomfirescu.
În deschiderea ceremoniei, conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului UVVG, după ce s-a arătat impresionat de personalitatea prof. univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu, a prezentat comisia de analiză pentru acordarea înaltului titlu, preşedinte fiind Coralia-Adina Cotoraci, rectorul Univesităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
„La baza acestei hotărâri a Senatului Universității noastre – a subliniat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci – stă, fără îndoială, excepționala activitate medicală, științifică și academică a doamnei Academician prof. Univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu, personalitate academică reprezentativă a învățământului superior medical care, cu competență profesională, și-a pus amprenta asupra Catedrei de Neurologie a Facultății de Medicină din cadrul universității noastre, marcând astfel începutul unui drum ascendent, ocazie cu care a împărtășit din experiența academică și de cercetare în domeniul său de specialitate”.
În „Laudatio”, conf. univ. dr. Carmen Neamţu, decanul Facultăţii de Medicină a UVVG, vede în prof. univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu „un model de profesionalism, un om implicat, cu pasiune, cu foarte multă putere de muncă, dedicat carierei universitate didactice şi ştiinţifice, care a obţinut în peste 45 de ani de activitate rezultate de excepţie (…) Activitatea ştiinţifică bogată a domniei sale este demonstrată prin 39 de volume de medicină publicate, din care 20 în calitate de unic autor, 15 volume ca prim autor şi în 4 volume ca şi co-autor”.

De asemenea, se remarca în „Laudatio”, prof. univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu „a contribuit la formarea a zeci de generaţii de medici, profesori universitari, cercetători şi doctori în Medicină şi a pus bazele Catedrelor de Neurologie la Facultăţile de Medicină din Arad, Oradea şi Sibiu”.

După primirea înaltei distincţii academice, prof. univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu a vorbit despre începuturile Facultăţii de Medicină a U.V.V.G., la bazele căreia a contribuit şi domnia sa, şi s-a declarat încântată de ce a văzut „astăzi” la această facultate, de „progresele colosale făcute în numai câţiva ani”: „Am avut bucuria să trăiesc un vis fericit”.

Redactor-şef

Prof. univ. dr. Ștefania Kory Calomfirescu este membru fondator şi redactor-şef al revistei „Acta Neurologica Transilvaniae”, care în acest an sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare, apărând în mod regulat, cu patru numere pe an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !