„O femeie le vede pe toate”

Letiţia Stoian
Letiţia Stoian
SEMLAC – Letiţia Stoian, primarul din Semlac, vorbeşte despre modul în care femeile fac administraţie.

– Redactor: Sunteţi printre puţinele femei primar din judeţ. Ce v-a făcut să candidaţi pentru prima dată?

L.S.: Am candidat, în 1996, din cauza problemelor cu care se confrunta comunitatea locală. Între 1990 şi 1996 nu s-a făcut nimic în localitate, deşi pe vremea aceea era mai uşor să faci rost de bani. Nimeni de la noi nu a fost interesat să acceseze fonduri, aşa că am considerat că trebuie cineva să mişte căruţa din loc, aşa cum spun localnicii.

Redactor: Femeie fiind, v-aţi simţit vreodată dezavantajată din această cauză?

L.S.: De multe ori. Mai ales la început, când bărbaţii cu care am lucrat făceau câteodată şi unele remarci misogine. Eu însă am încercat să fiu prezentă peste tot, la fel ca ei, să fac faţă dificultăţilor, la fel ca ei, şi astfel să-i contracarez pe cei care nu aveau o părere bună despre o femeie aflată în funcţie de conducere.

Redactor: Dar în ceea ce priveşte bărbaţii din subordinea dumneavoastră? V-a fost greu să vă impuneţi în faţa lor?

L.S.: La început a fost greu, dar încetul cu încetul le-am câştigat respectul. Şi acum mai sunt unele mici discuţii, dar toată lumea e conştientă de faptul că fără o anumită disciplină nu se poate realiza nimic.

Redactor: Există şi avantaje pentru o femeie aflată într-o funcţie de conducere?

L.S.: Bineînţeles. De multe ori, când am avut de rezolvat anumite probleme mai spinoase, am fost întâmpinată mai amiabil, cu mai multă deschidere decât ar fi fost întâmpinat un bărbat. Pe de altă parte, cred eu, o femeie este mult mai aproape de oameni, de problemele lor şi le vede pe toate.

Redactor: Sunteţi la al treilea mandat. Vă gândiţi să mai candidaţi încă o dată?

L.S.: Încă nu m-am hotărât dacă voi candida din nou în 2008, dar sunt oameni care vor să mă convingă să o fac. Vom vedea.

Redactor: Vă mulţumesc.

L.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !