O instituţie prietenoasă cu natura

De Adriana Barbu
O instituţie prietenoasă cu natura
CJRAE Arad a decis să se implice voluntar în activităţile de întreţinere şi amenajare a celui mai mare rozariu din ţară, cel de la Mândruloc.

La 10 km de Arad, lângă DN 7, la intrarea în localitatea Mândruloc, se întinde cel mai mare rozariu din ţară, care găzduieşte o colecţie impresionantă de trandafiri, însumând peste 2.000 de soiuri din toate colţurile lumii. Acest parc imens are mereu, cu siguranţă, nevoie de curăţenie, îngrijire şi întreţinere. Iar în acest sens Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad (CJRAE Arad), în cadrul programului Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.), alături de alţi voluntari, a răspuns prezent apelului naturii, exprimându-şi intenţia de a se implica activ în programul “Grădina ta”, iniţiat de Fundaţia Eutopia Gardens, deţinătoarea acestei rezervaţii florale. Programul propune întreținerea unor parcele din cadrul Parcului floricol ,,Eutopia Gardens”.

O parte din angajaţii CJRAE Arad alături de alți voluntari vor desfăşura, ca atare, acţiuni de voluntariat pentru protecţia şi conservarea naturii.

Pentru a fi mai buni

„Printr-o serie de activităţi de curăţare, aranjare, îngrijire şi întreţinere a spaţiilor verzi, o parte din angajaţii instituţiei care consideră că a fi voluntar e natural, doresc să îşi aducă aportul în înfrumuseţarea imperiului trandafirilor, care poate deveni ocazional, un cadru excelent pentru organizarea de activităţi specifice educaţiei outdoor. În plus, consideră că ajutorul voluntar, benevol, pur şi entuziast are rolul de a-i face pe oameni mai buni. Totodată, Ovidiu Toderici, director al CJRAE Arad, coordonator regional al Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, vine cu propunerea ca și alte instituții de educație, sociale sau ONG, care doresc să desfășoare activități de voluntariat, în timpul liber, să se implice în acest tip de activități deoarece voluntariatul este o responsabilitate socială indiferent de natura activităților derulate”, se arată în informarea trimisă de CJRAE Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !