O lecţie pentru Guinness Book

2Comentarii
O lecţie pentru Guinness Book
Opt unităţi şcolare din Arad au participat la o campanie globală pentru egalitatea de şanse.  O lectie pentru Guiness Book 2 O lectie pentru Guiness Book 3 Cea mai mare lecţie din lume | Şcoala Generală Aurel Vlaicu VIDEO

Arad – Nu mai puţin de 3.350 de elevi şi 134 de cadre didactice din municipiu şi judeţ au participat, ieri, între orele 11.00 şi 12.00 la „cea mai mare lecţie din lume”.

Acţiunea, organizată concomitent în 100 de ţări din lume, urmăreşte să atragă atenţia asupra faptului că toată lumea trebuie să aibă şanse egale atunci când vine vorba despre o educaţie de calitate.

În condiţiile în care 750 de milioane de adulţi din întreaga lume sunt analfabeţi, iar o trei femei din patru nu ştiu să scrie şi să citească, profesorii spun că un astfel de eveniment este mai mult decât bine venit, pentru că se urmăreşte atragerea autorităţilor locale şi naţionale în lupta împotriva analfabetismului.

„În România avem probleme atunci când vine vorba de comunităţile de rromi, din cauza căsătoriilor la vârste fragede şi a faptului că nu se merge la şcoală. Prin organizarea acestei lecţii dorim să luptăm împotriva diferenţelor dintre şcolile rurale şi cele urbane, dintre cele din centru şi cele de la periferie, pentru că educaţia trebuie să aibă aceeaşi calitate peste tot”, a declarat Maria Buruc, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, unul dintre organizatorii evenimentului.

Activităţi interactive

La finalul lecţiei, fiecare unitate şcolară participantă a întocmit o fişă de validare necesară înscrierii în Cartea Recordurilor, organizatorii susţinând că a fost vorba de cea mai mare lecţie din istorie.

„Lecţia a avut un conţinut comun în întreaga lume, toate activităţile având un caracter interactiv”, susţine Ioan Mureşan, directorul Şcolii Generale numărul 4.

Unităţi participante

Grădiniţa PP1, Grădiniţa PP14; Şcoala Generală 3, Şcoala Generală 4; Liceul de artă Sabin Drăgoi; Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teologic Baptist şi Grupul Şcolar Gurahonţ.

L.Ş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor