O lună fără şantiere în Arad

7Comentarii
O lună fără şantiere în Arad
ARAD – Toate şantierele de infrastructură din Arad vor fi închise timp de o lună.

Scăpăm de şantiere şi de blocaje cauzate de lucrări însă doar pentru o lună. În municipiu cele mai mari şantiere, cele care creează cel mai mult disconfort cetăţenilor şi participanţilor la trafic, lucrarea BERD de pe centrul oraşului şi lucrarea de canalizare a celor trei cartiere pe banii Băncii Mondiale, vor fi sistate. Motivul e simplu şi de înţeles: vin sărbătorile, iar mini-vacanţa va fi gustată din plin şi de muncitorii de la drumuri. În plus, criza financiară împinge probabil firmele care realizează aceste lucrări spre decizia de suspendare a şantierelor pentru a face economie la banii plătiţi pe ore suplimenare şi zile libere lucrate.
În atare condiţii, din 18 decembrie, Aradul va scăpa de şantiere până aproape de mijlocul lui ianuarie. Faptul ne-a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, care afirmă faptul că „este adevărat: constructorii ne-au anunţat o mică întrerupere a activităţii în perioada sărbătorilor. Perioada în care vor fi închise toate şantierele este 18 decembrie -12 ianuarie. Este vorba aici de şantierele BERD, Banca Mondială, dar şi de celelalte şantiere mai mici”.
După alegeri, şantiere puţine
Numărul şantierelor care vor fi închise nu sunt însă nici pe departe atât de multe ca în anii trecuţi, când executivul local se lăuda cu peste 60 de şantiere deschise prin Arad. Unul dintre motive ar putea fi şi faptul că alegerile au trecut iar mai marii Primăriei nu s-au mai grăbit să impresioneze arădenii cu noi şi noi lucrări. În afară de cele două lucrări ample, nici un alt şantier mare nu a mai fost deschis în acest an. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, neagă însă faptul că primăria nu s-a mai agitat să demareze lucrări după alegeri: „Nici pe departe: noi avem foarte multe lucrări pe lângă cele două mari. Refacem reţelele termice, introducem utilităţi la blocurile ANL din Micălcala, lucrăm la blocurile de pe Tarafului, avem lucrări curente la drumuri etc.”
Poate în 2009
Primarul Gheorghe Falcă recunoaşte faptul că dincolo de lucrarea BERD şi de cea pe banii Băncii Mondiale, şantiere mari nu s-au mai deschis în Arad, dar pune vina pe seama faptului că lucrează, după alegeri, tot cu bugetul gândit la începutul anului, buget în care nu au fost cuprinse alte lucrări. În 2009, cu un buget nou, situaţia se va schimba în privinţa investiţiilor în infrastructură, susţine edilul.
Lucrări cu întârziere
Un lucru e bătut în cuie: odată cu închiderea şantierelor în perioada sărbătorilor de iarnă, lucrările vor acumula noi întârzieri faţă de termenele de finalizare stabilite iniţial. De curând, Primăria a recunoscut faptul că pe lucrarea BERD întârzierea este deja de şase luni şi a cerut păsuire de la bancă pe această temă. E aproape sigur faptul că şi lucrarea de canalizare din cele trei cartiere îşi poate trece în cont întârzieri, în condiţiile în care în unele zone lucrările începute au fost refăcute pentru că fie proiectul, fie execuţia au fost greşite.
A.B.

Taguri: , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor