O Noapte Albă de senzație – cea a Galeriilor de artă

De M.B.C.
O Noapte Albă de senzație – cea a Galeriilor de artă
© Invitaţie la Noaptea albă a galeriilor de artă
Noaptea Albă a Galeriilor împlinește 10 ani! Vino să parcurgem împreună o hartă a artei contemporane arădene.

În data de 30 septembrie, Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) vă așteaptă spre a-i (re)descoperi pe tinerii artiști români, evenimentul ajungând la cea de a zecea ediție. Proiectul a fost inițiat de Asociația Ephemair și este dedicat susținerii unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, el având loc la nivelul întregii țări. Pe parcursul celor nouă ediții precedente, NAG a susținut contactul dintre artiștii pe care îi care drept țintă și spațiile care îi pot promova din punct de vedere profesional, prezentând, totodată, publicului – îndeosebi celui tânăr – arta noii generații.

Şi în alte oraşe

Implementat inițial la nivelul Bucureștiului, o dată cu ediția a X-a NAG își va extinde programul nocturn din București și în orașele Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, celebrând alături de artiști sşi operatorii culturali scena artistică contemporană din România. „Prin organizarea evenimentului la o scară națională, oferim posibilitatea publicului din mai multe orașe de a întâlni artiști și spații de artă contemporană din orașele lor. De asemenea, publicul de specialitate poate continua un dialog cu comunitățile creative urbane, facilitând schimbul de experiență. Programul dinamic de expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, regăsit în galeriile de artă, spațiile alternative și alte instituții culturale vor alcătui împreună harta celor mai noi tendințe și vor contura pro lul cultural a celor 10 orașe” – arată organizatorii NAG.

La nivel local

Organizatorul local al Nopții Albe a Galeriilor este Grupul pentru Management și Mediere Culturală, un ONG cultural, orientat spre evenimente și proiecte educative. În portofoliul său se numără festivalul internațional de literatură Discuția secretă, Festivalul de științe umaniste, ateliere creative, de traducere etc., coordonatorul său fiind Cătălin Lazurcă.

Data de 30 septembrie va marca, o dată cu ediția a X-a a NAG, și deschiderea spațiului expozițional de la etajul I al Cafenelei literare Joy’s (Casa Hirschl), evenimentul fiind marcat de o expoziție – eveniment: cea de fotografie politică, semnată Ciprian Hord. Expoziția va fi deschisă publicului din data de 30 septembrie, ora 22,00, până în 14 octombrie.

Noaptea Albă a Galeriilor arădene este „un eveniment gândit ca un itinerariu nocturn, care include atât galerii, săli de muzeu, ateliere de artist, cât și spații alternative care vor găzdui evenimente speciale pentru această noapte.” – arată organizatorii acestui eveniment extraordinar.

Gazdele nopţii albe a galeriilor

Iată cine vă vor fi gazde și călăuze în noaptea de vineri, 30 septembrie:

1. Muzeul de Artă, sala Kinema Ikon, KI Serial/S.3 Ep.17 / Anca Manga

de la ora 19.00, strada Gh. Popa de Teiuș 2-4 et.2

2. Adrian Sandu – atelier, de la ora 19.30, strada Gh. Popa de Teiuș 2-4 et.2

3. Dumitru Șerban, Camil Păcurar, Matei Păcurar, Cosmin Moldovan – atelierele UAP Pădurice

de la ora 20.00, strada Corneliu Coposu 14

4. Diana Serghiuță și Laurian Popa – ateliere, de la ora 21.00, strada Mircea Stănescu, bloc 1-3, et.2, palier dreapta, ap.20

5. Anca Sabău și Giotto Doichiță – Studio 73, de la ora 21.30, Bd. Revoluției 73, ap.22

6. Bogdan Tzigan – atelier, de la ora 22.00, Bd. Revoluției 91, et.2, ap.13

7. Galeria Delta, expoziție Săgeata Verde – arte media, de la ora 22.00, str. Mihai Eminescu 2

8. Ciprian Hord, Politik – expoziție de fotografie, de la ora 22.30, strada Gheorghe Lazăr 1,Cafeneaua literară Joy’s, etaj

9. Fabrica Teba, Hala Olimp, • Călin Man / 5 ready media files by Vasile Cârlova

• Concert Rodion G.A., pionierul muzicii elect.ro de la ora 23.59, Piața Olimp.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !