O nouă condamnare pentru Moţ

De Alin Gherasim
4Comentarii
O nouă condamnare pentru Moţ
© Sentinţa de la Chişineu Criş va fi atacată la Timişoara FOTO: JA
Florin Ion Moţ, fostul primar al comunei Zărand, a fost condamnat, din nou, la închisoare cu suspendare.

Continuă necazurile lui Florin Ion Moţ, fostul primar al comunei Zărand. Judecătoria Chişineu Criş a dat sentinţa într-un proces în care Moţ este acuzat de înşelăciune. Şi, chiar dacă are deja o condamnare la activ, chiar dacă a fost acuzat de înşelăciune în formă continuată, chiar dacă a falsificat acte şi semnături pentru a comite actele de înşelăciune, magistraţii de pe Criş au fost foarte blânzi cu el. Judecătorii l-au condamnat doar la un an de închisoare cu suspendare. Miercuri, 15 martie, s-a dat sentinţa în procesul în care Moţ a fost acuzat că, pe vremea când era primar, a vândut suprafeţe uriaşe de teren arabil către mai multe societăţi comerciale, chiar dacă nu deţinea respectivul teren. În baza unor acte false întocmite în primărie şi cu ajutorul unor persoane care s-au vândut pe câţiva lei şi care au declarat că deţin terenul respectiv, Moţ a încasat sume uriaşe, aproximativ opt milioane de lei, de la o companie care se ocupă de agricultură. Totuşi, Judecătoria Chişineu Criş a apreciat că fapta nu este atât de gravă şi a decis să îi acorde fostului primar pedeapsa minimă pentru fapta sa, respectiv un an cu suspendare. Asta chiar dacă Florin Ion Moţ avea deja o pedeapsă cu suspendare pronunţată de Curtea de Apel Oradea. Judecătorul de la Chişineu Criş a descontopit pedeapsa de la Oradea şi a anunţat că noua pedeapsă pentru Moţ este de doi ani, zece luni şi şapte zile de închisoare cu suspendare.

Apel la Timişoara

Totuşi, părţile vătămate din proces, respectiv două firme şi două persoane fizice, nu renunţă aşa uşor. Mai ales că Judecătoria Chişineu Criş a decis că firma care a plătit peste opt milioane de lei pentru pământ să primească înapoi numai 800.000 de euro. Aşa că avocatul societăţii a anunţat că va ataca cu apel decizia de la Chişineu Criş. „Practica judiciară şi bunul simţ indică faptul că pedeapsa este prea mică. Iar instanţa a decis despăgubiri mai mici decât sumele care au fost plătite de către firma pe care o reprezint. Vom ataca cu apel sentinţa”, a spus avocatul Stelian Lupu. Iar acelaşi lucru va fi făcut şi de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş.

Mai are un proces

Acesta nu este singurul proces în care Florin Ion Moţ este acuzat de înşelăciune. Pe rolul Judecătoriei Arad mai există un proces identic cu cel de la Criş. Următoarea înfăţişare de la Arad va avea loc în data de 23 martie.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor