O nouă evaluare pentru managerul Filarmonicii

De Diana Dutu
2Comentarii
O nouă evaluare pentru managerul Filarmonicii
Doru Orban va fi evaluat în perioada 21-25 iunie de către o nouă comisie, a cărei componenţă se va vota în CLM.

După ce în luna martie 2019 a trecut prin emoţiile primei evaluări, managerul Filarmonicii de Stat Arad, Doru Orban, se pregăteşte din nou de… evaluare. Asta pentru că unii dintre cei care l-au notat, acum trei luni, cu nota 9,52 pentru activitatea din 2018, nu aveau dreptul de a-l evalua. Aşa după cum avertiza Sindicatul de la Filarmonică, (cel puţin) doi membri din Comisia care l-a evaluat pe Doru Orban au avut în ultimii doi ani raporturi contractuale cu Filarmonica de Stat Arad – lucru care încalcă Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării.

Reamintim, în luna aprilie 2019, proiectul privind aprobarea notei obţinute de managerul Doru Orban la evaluarea anuală a fost retras de pe ordinea de zi a CLM, la recomandarea secretarului municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, după dezvăluirile liderului de sindicat de la Filarmonică, Mihai Dogaru.

Noul calendar al evaluării

În şedinţa ordinară de marţi, 11 iunie, în atenţia consilierilor locali municipali se află două proiecte de hotărâre vizând evaluarea managerului Filarmonicii de Stat. Primul dintre ele se referă la anularea procedurii de evaluare a managementului Filarmonicii de Stat Arad organizată în perioada 21-25 martie 2019, la reluarea procedurii şi stabilirea calendarului noii evaluări. Astfel, în 21 iunie 2019 va avea loc analiza raportului de activitate şi a referatelor-analiză de către comisia de evaluare, iar în 25 iunie 2019 e programată susţinerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu.

Cine sunt evaluatorii

Cel de al doilea proiect de hotărâre vizează constituirea comisiei de evaluare a managementului la Filarmonica de Stat Arad, a comisiei de soluţionare a contestaţiilor, precum şi a secretariatului comisiilor, în vederea evaluării managementului aferent anului 2018.

Astfel, noua Comisie de evaluare va fi formată din consilierul local Mariana Cismaşiu, managerul Operei Naționale Române din Cluj, Estefan Florin şi dr. Oltea Șerban-Pârâu – muzicolog, critic muzical, membră a Uniunii Criticilor Muzicali „Mihail Jora” (membri titulari). Calitatea de membru supleant o au consilierul local Laura Andreş şi managerul Filarmonicii de Stat din Oradea, Meleg Vilmos.

Comisia de soluţionare a contestaţiilor va avea următoarea componenţă: Antoanela Luciana Naaji (consilier local), Radu Popa (fost dirijor la Filarmonica din Giurgiu), Vasile Foica (director adjunct, Filarmonica de Stat Oradea) – membri titulari. Supleanţi sunt consilierul local Adina Dumitrean şi Mircea Tătaru, fost concertmaestru la Filarmonica „Banatul” din Timișoara.

„Secretariatul Comisiei de evaluare şi al Comisiei de soluţionare a contestaţiilor este asigurat de către Centrul Municipal de Cultură Arad, alcătuit din specialişti cu atribuţii în următoarele domenii stabilite conform legii: Resurse Umane, Juridic, Economic, Cultură, urmând a fi desemnat prin dispoziţie a directorului executiv” – se arată în proiectul de hotărâre CLM.

Acuze grele la Filarmonica de Stat Arad2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor