O nouă parcare în centrul Aradului!

De Diana Dutu
5Comentarii
O nouă parcare în centrul Aradului!
Primăria vrea să o amenajeze pe un teren de 950 mp, pe care l-a concesionat în 1996 Inspectoratului Şcolar. Acum luptă pentru recuperarea lui.

Un teren de 950 de metri pătraţi situat în centrul Aradului, pe strada Aviator Georgescu (unde se află Club Flex), face obiectul unui litigiu între Consiliul Local al Municipiului Arad (reclamant) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad (pârât).

Povestea terenului începe în anul 1996, pe vremea fostului primar Cristian Moisescu, când terenul a fost dat în concesiune Inspectoratului pe o perioadă de 99 de ani, cu scopul clar ca aici să se construiască un internat școlar, o cantină și două laboratoare. Au trecut de atunci 22 de ani şi terenul este… gol-goluţ. Adică fără internat, cantină şi laboratoare. E un teren viran, din pământ, unde sunt parcate aleatoriu o mulţime de maşini. Aşa i-a venit Primăriei ideea de a amenaja în acest loc o parcare.

Potrivit edilului Gheorghe Falcă, Municipalitatea a încercat să ajungă la o înţelegere cu ISJ Arad pentru a reintra în posesia terenului – condiţie obligatorie pentru a-l amenaja. Însă acest lucru a fost imposibil, Primăria lovindu-se de refuzul Inspectoratului. În acestea condiţii, s-a trecut la opţiunea următoare: instanţa de judecată.

Prima soluţie

În luna iunie a acestui an, pe rolul Tribunalului Arad a fost înregistrat dosarul prin care Consiliul Local Municipal solicită rezilierea contractului de concesiune încheiat în 1996 cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Prima soluţie a instanţei a fost dată la finele săptămânii trecute, fiind favorabilă reclamantului, CLM: „Dispune rezilierea contractului de concesiune nr.49/31.05.1996, încheiat între părţi. Respinge excepţia de nelegalitate parţială a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr.496/21.12.2017 privind actualizarea inventarului bunurilor proprietate privată a Municipiului Arad, respectiv punctul 4, invocată de pârâtul Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, ca neîntemeiată. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâtul reclamant reconvenţional Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, în contradictoriu cu reclamantul pârât reconvenţional Consiliul Local al Municipiului Arad, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Arad.”

Speranţe…

Aşadar, în caz că e nemulţumit de decizia instanţei, Inspectoratul Şcolar poate face recurs. În acest context, primarul Gheorghe Falcă a făcut următoarele precizări: „Rugămintea noastră este ca, dacă tot au pierdut în prima instanţă, să dea drumul la procedura prin care Municipalitatea să intre în posesia acestui teren pentru a pregăti investiţia în zonă, investiţie care înseamnă salubrizare şi o creştere a numărului locurilor de parcare. Cred că nu este nevoie să mai mergem la un alt nivel al instanţei, în care se vor cheltui bani publici atât de către Primărie, cât şi de către Inspectoratul Şcolar. E clar că acolo nu se va face niciodată un internat, o cantină şi două laboratoare, e o normalitate ca ISJ să ne acorde înapoi terenul pe care l-au concesionat în 1996. Sper ca Inspectoratul Școlar Județean Arad să fie responsabil în ceea ce priveşte domeniul public al comunităţii arădene, să respecte comunitatea arădeană și să nu meargă mai departe pe calea proceselor, pentru a câștiga timp să realizăm studiile necesare pentru obiectivele Primăriei pe această suprafață de 950 de metri pătraţi” – a declarat edilul în cadrul conferinţei de presă susţinute, marţi, Primărie.

ISJ analizează

Am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean să exprime un punct de vedere în legătură cu acest subiect însă, în ciuda a trei convorbiri telefonice, nu am obţinut nicio informaţie. Ni s-a solicitat să transmitem o cerere scrisă, urmând ca la un moment dat – „în termen legal”, după cum ni s-a spus – să primim şi un răspuns. Îl aşteptăm!5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor