O nouă promoţie de frontierişti

De Simona Albinaru
O nouă promoţie de frontierişti
La Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea a avut loc vineri festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, „14 iulie 2017”.

Celebrarea evenimentului s-a desfășurat în prezența inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, a șefului Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane a MAI, comisar șef de poliție Andrei Florin, a vicepreședintelui Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Liviu Gheţău și a mai multor oficialităţi locale.

De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor MAI şi MAp.N din Garnizoana Oradea, o delegaţie a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din R. Moldova, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţii, rudele şi prietenii absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.
juramant1

Cu această ocazie, inspectorului general al Poliţiei de Frontieră, chestorul general de poliţie Ioan Buda, a transmis cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi. „Așa cum am spus și la aniversarea celor 25 de ani de existenţă instituţională ai Şcolii Avram Iancu, Poliţia de Frontieră Română are nevoie de oameni profesionişti, oneşti, loiali instituţiei, care îşi aduc aportul, în permanenţă, la asigurarea unui climat de securitate şi justiţie la frontierele române şi europene. Este necesar mult devotament, multă dedicare pentru profesia aleasă, mult respect pentru instituţie, ţară şi cetăţenii români, în slujba cărora noi, Poliţia de Frontieră, ne desfăşurăm activitatea”, a precizat chestorul general.

Festivitatea de absolvire a fost condusă de către comisar şef de poliţie Ionel Hotnoga, împuternicit la conducerea Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

„Pentru a putea să vă menţineţi la nivelul standardelor europene va trebui să vă perfecţionaţi continuu pregătirea, să citiţi, să studiaţi, pentru a fi cu adevărat profesionişti, pentru a face faţă situaţiilor complexe din munca operativă. Vă cer să aveţi mereu în minte şi în suflet conştiinţa importanţei pe care munca dumneavoastră o are pentru procesul de integrare în spaţiul Schengen a României, pentru însăşi destinele naţiunii ai cărei fiice şi fii sunteţi”, le-a transmis comisarul şef Ionel Hotnoga noilor poliţişti de frontieră.

A fost o zi specială pentru absolvenţi şi personalul şcolii deoarece, după doi ani de studii, se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă.

juramant2

Rezultate meritorii

În ceea ce priveşte actuala serie de absolvenţi, cea de a 24-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană este formată din 79 elevi, 14 fete şi 65 de băieţi, și a avut durata de şcolarizare de doi ani.

În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 2017 este de 8,73. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !