O nouă săptămână de colinde

De Eugen Rogojan
O nouă săptămână de colinde
La Târgul de Iarnă, doar trei zile va fi liniște, în rest vor răsuna colindele tradiționale.

Pe 12 decembrie, mare parte a colindătorilor va aparține orașului Pecica. De acolo vor sosi elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, corul aceluiași liceu, copiii Clubului de Copii din Pecica, alături de elevii Școlii Gimnaziale „Caius Iacob” din municipiu și solista Anastasia Solomie. Aceștia vor urca pe scenă începând cu ora 18, în Parcul Eminescu din spatele primăriei.

Elevi din Arad și Olari

Miercuri, 13 decembrie, de la aceeași oră, pe scena Târgului de Iarnă vor urca elevii Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, preșcolarii grădiniței PN 11, elevii de la „Caius Iacob”, elevii Colegiului Național „Moise Nicoară”, dar și cei de la Școala Gimnazială din Olari.

Zile de doliu

În zilele de 14, 15 și 16 decembrie, programul artistic plănuit a fost amânat, ca urmare a decretării de către Guvern a trei zile de Doliu Național, în memoria Majestății Sale Regelui Mihai I al României, ce va fi înhumat pe 16 decembrie, la Curtea de Argeș.

Peregrinii

Programul va reveni la normal pe 17 decembrie, duminică, de la ora 17 urcând pe scena târgului Raoul, urmat de la ora 18 de corul Bisericii Harvest Metanoia din Arad, ce va oferi un program de colinde și cântece creștine. În încheierea serii și săptămânii deopotrivă, pe scenă vor urca Peregrinii, ce vor aduce în fața publicului spectacolul de iarnă „Festum Brumalis”, cu muzică și povești despre sărbătorile de demult.

Târgul se desfășoară în Parcul Eminescu din municipiu, în perioada 24 noiembrie 2017 – 8 ianuarie 2018, fiind organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !