O nouă „Toamnă Muzicală” ​la Arad

De Eugen Rogojan
1Comentariu
O nouă „Toamnă Muzicală” ​la Arad
Ediția a VI-a a Toamnei Muzicale Arădene va debuta pe 2 noiembrie, oferindu-le arădenilor spectacole de excepție timp de 15 zile.

„Fiesta Latina”, „Dansuri, sporturi și distracții” sau „Fantezie, oracol, parodie” sunt doar câteva dintre titlurile spectacolelor care îi vor bucura pe arădeni în cele 15 zile ale festivalului ajuns în al cincilea an de viață.

Pascal Contet, în deschidere

Festivalul va debuta cu un concert simfonic numit „Fiesta Latina”, susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Arad condusă de dirijorul Gheorghe Costin, alături de acordeonistul francez Pascal Contet. Concertul ce va avea loc pe 2 noiembrie, de la ora 19, în Sala Cercului Militar Arad, este propunerea celebrului acordeonist francez pentru revenirea pe scena Filarmonicii din Arad, o prezență susținută din nou de Institutul francez din Timișoara și corelată cu deschiderea Festivalului Toamna Muzicală Arădeană.

Dansuri, sporturi și distracții

Două zile mai târziu, festivalul continuă cu „Dansuri, sporturi și distracții”, un spectacol care îi va avea în prim-plan pe Doru Roman (marimbă, vibrafon și percuție) și pe Sorin Petrescu (pian). Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 19, cei doi artiști îi așteaptă pe arădeni în Sala Regele Ferdinand, cu o serie de compoziții precum suita lui Erik Satie, „Sporturi și distracții”, „Dans Sârbesc”, „Mambo africano”, „Mozart în Argentina”, „Beethoven în Brazilia” sau „Joropo”.

Centenar

Centenarul Dinu Lipatti va fi aniversat și la Arad printr-un concert dedicat compozitorului, în cadrul Toamnei Muzicale Arădene. Marți, 7 noiembrie, de la ora 19, Sala Cercului Militar va fi gazda pianistului Viniciu Moroianu, care va interpreta, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat, compoziții de Dinu Lipatti, Mozart și Beethoven.

Hit-uri pop

Cântecele de dragoste vor răsuna joi, 9 noiembrie, de la ora 19, în aceeași sală a Cercului Militar Arad, în cadrul festivalului. Concertul pop-simfonic îi va avea ca protagoniști pe artiștii Orchestrei Simfonice și ai Corului Academic ale Filarmonicii de Stat Arad, aflați sub conducerea dirijorilor Sabin Păutza și Robert Daniel Rădoiaș. În programul concertului se vor regăsi melodii cunoscute, precum Bessame Mucho, Solamente Una Vez, Strangers In The Night, How Deep Is Your Love, What A Wonderful World, You Are So Beautiful To Me, toate în aranjamente semnate de către dirijorul Păutza.

Chitarist japonez

Festivalul va continua pe 11 noiembrie, de la ora 19, însă de data aceasta în Sala Regele Ferdinand. Chitaristul japonez Takuya Okamoto va aduce în fața arădenilor „serenade pe șase coarde sensibile”. Din programul concertului fac parte compoziții de Joaquin Turina, Fernando Sor, John Dowland, Regino Sainz de la Maza, Miguel Liobet și Johann Sebastian Bach.

Flautul de aur

Trei zile mai târziu, Toamna Muzicală Arădeană revine în Sala Cercului Militar, unde începând cu ora 19 va oferi arădenilor un spectacol de excepție, ce va avea în mijlocul său flautul. Alături de orchestra condusă de Cristian Neagu va performa solistul Ion Bogdan Ștefănescu, prim flautistul Filarmonicii „George Enescu” din București.

Închidere contemporană

„Fantezie, oracol, parodie” este spectacolul ce va încheia cea de-a șasea ediție a Festivalului Toamna Muzicală Arădeană, pe data de 16 noiembrie, de la ora 19, în Sala Cercului Militar. Orchestra condusă de Carmen Cârneci Cavassi va fi „ajutată” de Trio Syrnix (Dorel Baicu, Dorin Glica, Pavel Ionescu), violoncelistul Dan Cavassi și pianistul Sorin Dogariu. Un concert de muzică nouă, spectacolul va avea în program compoziții semnate de Andrei Tănăsescu, Günter Carmen Cârneci Cavassi Zobl, Robert Dycke, Aurel Stroe și Carmen Cârneci Cavassi.

Sălile și accesul

Concertele din cadrul Festivalului Toamna Muzicală Arădeană se vor desfășura la Sala Cercului Militar din Arad, situată pe Bulevardul Decebal, la numărul 19 și la Sala Ferdinand, din cadrul Palatului Administrativ Arad.

Accesul se va face pe bază de bilet, acestea fiind la prețul obișnuit al Filarmonicii de Stat – 20 de lei preț întreg, respectiv 10 lei preț redus, pentru studenți, elevi și pensionari. Biletele vor putea fi achiziționate de la casieria din incinta Teatrului de Stat Arad. Casieria este deschisă luni și marți între orele 9-13, miercuri între 13-16, respectiv joi între orele 10-12.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor