O nouă zonă rezidențială în Arad

De Diana Dutu
12Comentarii
O nouă zonă rezidențială în Arad
Se va întinde pe 5,4 hectare şi, pe lângă locuinţe, va avea şi o zonă destinată serviciilor şi comerţului. Vezi unde e amplasată şi cine e proprietarul!

O nouă zonă rezidenţială se conturează în municipiul Arad. Aceasta se situează în sud-estul oraşului, în extravilanul cartierului Sânicolau Mic, în continuarea străzii Nucului. Planul Urbanistic Zonal a fost realizat pentru Mihai Paşca (în calitate de beneficiar), dar parcelele de teren sunt proprietatea privată a lui Mihai Paşca şi Valer Zgârdea împreună cu Lucreţia Zgârdea.puz2

Trei zone

„Intervenţiile urbanistice pe amplasament se referă la parcelarea terenului, realizarea drumurilor de incintă necesare funcţiunii propuse, amenajarea de spaţii verzi şi de agrement. Parcelele vor avea suprafaţa minimă de 200 mp. Construcţiile propuse vor avea funcţiunea principală de locuire, fiind admise funcţiuni complementare acesteia – servicii, comerţ, dotări. Incinta studiată va fi împărţită în trei subzone: două zone pentru locuinţe individuale şi o zonă locuinţe individuale comerţ, servicii, dotări. În zonele de locuinţe individuale sunt admise şi funcţiuni complementare locuirii (mici servicii, comerţ, dotări) cu condiţia ca suprafaţa desfăşurată a acestora corespunzătoare unei parcele să nu depăşească 100 mp. În a treia subzonă nu se impun limitări ale suprafeţelor alocate fiecărei funcţiuni” – se arată în Memoriul tehnic.
Regimul de înălţime maxim propus este diferenţiat pe zone. Pentru „zona 1” sunt prevăzute locuinţe individuale înşiruite cu regim de înălţime maxim P+1E+M sau S(D)+P+1E. „Zona 2” va fi compusă din locuinţe individuale izolate cu regim de înălţime maxim S(D)+P+2E. În „zona 3” se regăsesc locuinţe individuale izolate, construcţii cu funcţiuni complementare (comerţ, servicii, dotări) cu regim de înălţime maxim S(D)+P+2E.puz3

Drumuri şi parcări

Accesele carosabile spre noua zonă rezidenţială se vor realiza din strada Nucului. Străzile vor fi dimensionate astfel încât să asigure două sensuri de circulaţie, trotuare şi spaţii verzi.
„Strada Nucului este o stradă de categoria a III-a – colectoare. Străzile care vor accede în această stradă din zona urbană vor fi tot de categoria a III-a, cu două benzi (câte o bandă pe fiecare sens); lăţimea părţii carosabile pentru aceste străzi va fi de 6 metri.” – se arată în Regulamentul aferent PUZ. În final, profilul stradal va avea lăţimea totală de 12 metri, fiind compus din: carosabil, lăţime 6 metri (2X3metri); alei pietonale 2X1,20 metri lăţime.
Parcările vor fi amenajate în funcţie de destinaţia construcţiei. Pentru construcţiile de locuinţe se va asigura minimum un loc de parcare/lot, amenajat pe parcelă. Pentru construcţiile de comerţ, servicii, dotări, vor fi prevăzute locuri de parcare pentru clienţi după cum urmează: un loc de parcare la 200 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru unităţi de până la 400 mp; un loc de parcare la 100 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru unităţi de 400-600 mp; un loc de parcare la 50 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru complexe comerciale de 600-2.000 mp.puz4

Spaţii verzi

În ceea ce priveşte spaţiile verzi din noua zonă rezidenţială de la marginea cartierului Sânicolau Mic, autorii PUZ-ului precizează: „Au fost prevăzute spaţii verzi de-a lungul drumurilor propuse în incintă, cu o lăţime de 1,80 metri, care cumulate ajung la suprafaţa de 3.559 mp. De asemenea, în cadrul Z1 este prevăzută o subzonă cu destinaţia de spaţiu verde şi de agrement , cu suprafaţa de 1.858 mp. Astfel, se ajunge la o suprafaţă de 5.417 mp. Pe fiecare parcelă va fi asigurat spaţiu verde în proporţie de minimum 20% din suprafaţa acesteia. Spaţiul verde compact corespunzător Z1 va fi amenajat sub forma unui parc ce va dispune de amenajări pentru agrement (teren de sport, mese de ping-pong, locuri de joacă etc.). Pe fiecare parcelă este obligatorie plantarea unui copac spre limita de proprietate posterioară. Pe retragerea de 5 metri faţă de limita de proprietate de la stradă se recomandă plantarea unui arbust sau copac de mici dimensiuni.”

Taguri: , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor