O palmă pe obrazul tuturor

2Comentarii
România oferă Uniunii Europene o imagine dezagreabilă, greţoasă pe alocuri. În ţară avem scandal după scandal.

Foşti şi actuali miniştri, corupţi. Parlamentari corupţi. Război total între cele două palate. Război între preşedinte şi majoritatea parlamentarilor. O Justiţie care când lucrează la comandă, când este permisivă ori chiar alături de infractori.

Am putea continua la nesfârşit cu actele şi scenele dezgustătoare pe care noi, românii, le oferim statelor membre ale UE, cetăţenilor acestora şi încă n-am spune totul.

Peste hotare, în mai toate statele, am devenit spaima Europei şi ne-am dobândit un renume dezonorant. Pentru mulţi europeni, a fi român înseamnă a cerşi pe stradă, a fura, a devaliza bancomate, a viola, a omorî.

Degeaba pretindem că nu toţi românii sunt la fel, când zilnic români de-ai noştri apar pe prima pagină a ziarelor cu fel de fel de orori pe care le comit. Repetiţia, cumulul acestor fapte reprobabile ajung să se sedimenteze, la un moment dat, în mintea europenilor şi să inducă o impresie generalizantă. Ceea ce s-a şi întâmplat în mai multe state din UE.

Populaţia este iritată deja de simpla prezenţă a românilor pe teritoriul statului respectiv (de faptele penale nici nu mai vorbim), iar această stare de spirit pune presiune pe guverne, le obligă să ia măsuri.

Bunăoară, Italia fierbe de furie, după ce, zilele trecute, o italiancă de 47 de ani a murit în urma violului şi a maltratării la care a supus-o un român, de 24 de ani. Fapta se adaugă altor crime recente. Sau altor violuri – de curând, un alt român a violat o italiancă pe treptele unei biserici! Nu mai e cazul să detaliăm, ştirile TV ne inundă cu fapte oribile comise de cetăţeni români.

Cert este că avem o mare şi îngrozitoare problemă de imagine. Şi că ajungem să ne jenăm atunci când trebuie să ne declinăm cetăţenia. Greu moment!

Tristan Mihuţa2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor