O şansă pentru Arad

Faţă de alegerile din anii trecuţi, candidaţii care s-au înscris pentru preşedinţia Consiliului judeţean şi care, conform sondajelor de opinie, au primele şanse de reuşită sunt de departe cei mai buni din ultimii 17 ani. Mă refer la Nicu Ioţcu, Cristian Stragea şi Florin Remeţan.

În primul rând, toţi cei trei candidaţi sunt tineri, în puterea vârstei şi, ceea ce este cel mai important, toţi au în spate studii serioase şi destulă experienţă politică, parlamentară şi guvernamentală. Nicu Ioţcu este senator, Cristian Stragea a fost prefect şi consilierul primului-ministru, iar Florin Remeţan a fost subprefect. Oricare dintre cei trei candidaţi ar câştiga preşedinţia Consiliului judeţean, ar fi un real câştig pentru arădeni. Şi, din câte am discutat cu fiecare în parte, nici unul nu ar abandona această funcţie pentru a merge la Parlament, în Guvern sau în Parlamentul european. Pe de altă parte, marile investiţii care se vor face în judeţul nostru începând cu anul viitor, necesită în fruntea Consiliului judeţean un om dinamic şi, de ce nu, integru. Drumurile judeţene necesită investiţii considerabile şi majoritatea localităţilor trebuie ajutate în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură. Dacă municipiul începe să arate din ce în ce mai bine, este şi rândul judeţului să-şi pună în valoare potenţialul. Podgoria, de exemplu, este într-o stare jalnică, deşi ar trebui să reprezinte un uriaş potenţial pentru investitori. Introducerea gazului la Păuliş şi la Şiria, apoi extinderea reţelei între cele două capete podgorene, ar contribui decisiv la transformarea întregii zone într-un veritabil centru de atracţie pentru arădeni. Valea Cladovei, lăsată de izbelişte, s-ar putea transforma într-o adevărată staţiune turistică, în imediata vecinătate a municipiului. Săvârşinul, dar şi comunele bănăţene de pe Valea Mureşului resimt dureros lipsa investitorilor, dar aceştia nu vin dacă nu este pusă la punct infrastructura. Istoricul Hălmagiu a rămas de-a dreptul în uitare, iar oamenii locului abia trăiesc de pe azi pe mâine. Le lipseşte perspectiva, iar în aceste cazuri este strict necesară intervenţia Consiliului judeţean. Revenind la cei trei candidaţi, sunt semne bune pentru judeţul nostru, deoarece orice competiţie devine cu atât mai eficientă, cu cât este mai mare valoarea competitorilor.

Doru Sinaci0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !