Ziua securității și sănătății în muncă!

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
Ziua securității și sănătății în muncă!
Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a derulat astăzi, 24 octombrie, un simpozion cu tema: „Locuri de muncă sănătoase”.

Cu ocazia Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a organizat simpozionul cu tema „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”. Simpozionul s-a desfășurat la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M- Micălaca și a fost organizat în parteneriat cu Punctul Focal al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă – România şi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” (INCDPM) Bucuresti.

„Evenimentul este o parte a campaniei paneuropene EU OSHA 2016-2017 – Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere. Se urmăreşte ca prin această întâlnire să oferim oportunitatea unei mai strânse colaborări a tuturor partenerilor sociali cu scopul promovării securităţii și sănătăţii la locul de muncă pentru angajaţii de toate vârstele, la nivel naţional. Ne bucurăm că au fost implicate și interesate de evenimentul de astăzi (n.r. – ieri) un număr de peste 100 de firme din municipiu și județ”, a punctat Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

La acest simpozion, pe lângă reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii Bucureşti și reprezentanţi ai autorităţiei locale – prefectul Florentina Horgea și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, au participat și angajatori, angajați şi alţi actori pe piaţa muncii din municipiul şi judeţul Arad.

„În cadrul acestei discuții, după modelul ultimilor ani, s-a dat posibilitatea tuturor celor interesați să afle cele mai noi reglementări în domeniu”, a mai punctat inspector șef, Ecaterina Isac. În final, reprezentanții ITM Arad și-au arătat disponibilitatea de a-i îndruma pe toți agenții economici arădeni în speranța că se vor reduce accidentele la locul de muncă, subliniindu-se că în cazul unui accident consecințele asupra activității firmei în cauză sunt destul de grave – vorbindu-se nu doar de amenzi și contravenții, ci și de impactul social.

Casetă: Premiați

La finalul celor aproximativ două ore de dezbateri publice, o serie de firme și instituții arădene au fost premiate de către ITM pentru că „au dat dovadă de o bună colaborare cu Inspectoratul de Muncă, au un mediu de lucru sănătos, fără accidente de muncă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !