O viaţă mutată la Sânicolau

9Comentarii
O viaţă mutată la Sânicolau
ARAD – Evacuaţii din casele retrocedate îşi numără zilele până vor primi un apartament cu două sau trei camere în Sânicolau.

Mai sunt doar câteva zile până când familiile evacuate din casele retrocedate vor primi de la Primăria Arad un loc în blocurile de la intrarea în Sânicolaul Mic. Pentru aceste familii, Primăria a ridicat 128 de apartamente cu două şi trei camere, în patru blocuri recepţionate de curând.

Cele patru imobile vin să se alăture celor trei deja populate de către arădenii selectaţi de către Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară în funcţie de problemele sociale cu care se confruntă aceştia. Câteva dintre planurile Municipalităţii au fost schimbate pe parcurs, pentru a veni, în primul rând, în întâmpinarea evacuaţilor, iar, mai apoi, a familiilor numeroase cu probleme sociale. Cert este că evacuaţilor li s-a făcut loc în cartier şi îşi vor primi cheile de la casa nouă în viitorul apropiat. Vor trebui să facă faţă de acum provocărilor de aici: zilnicele spargeri de locuinţe.

Un bloc nou   

Lucrurile nu se opresc aici, în Sânicolaul Mic, în problema arădenilor care nu au un acoperiş deaspura capului. Primăria le propune azi aleşilor să voteze un studiu de fezabilitate care vorbeşte de ridicarea unui alt bloc în acest cartier în vecinătatea celorlalte. La baza studiului se află Planul Urbanistic de Detaliu „Complex de locuinţe colective – str. Tarafului FN”,  care prevedea construirea a nouă blocuri de locuinţe, dintre care până în prezent au fost construite şapte.

La nivelul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară există, însă, la această dată, pe mai departe, un număr de 60 de cereri pentru locuinţe sociale, aşa că „în vederea soluţionării parţiale a acestora, Primăria şi-a propus să ridice încă un bloc de două etaje şi mansardă pe strada Tarafului.

Un milion de euro

Valoarea acestei investiţii a fost calculată la 4.610.000 lei (1.072.168 euro). 29 de apartamente vor fi cu două camere iar trei apartamente cu trei camere. Primăria şi-a propus să realizeze această investiţie în doi ani.

JA-A.B.D.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor