Obeliscul eroilor din Cimitirul Pomenirea, la reparat

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Obeliscul eroilor din Cimitirul Pomenirea, la reparat
Este unul dintre planurile municipalității pentru anul 2018, în proiectul de buget fiind prevăzută suma de 30.000 de lei.

Printr-un document semnat de Radu Drăgan, arhitectul șef al orașului, Serviciul Dezvoltare Urbană și Protejare Monumente solicită municipalității să includă în bugetul pe 2018 al municipiului Arad 30.000 de lei pentru „lucrări de întreținere și reparații la monumentul comemorativ de război «Obelisc eroi sovietici căzuți în Al Doilea Război Mondial» din Cimitirul Pomenirea”.

În Nota de Fundamentare se precizează că monumentul comemorativ se află într-o stare avansată de degradare, fiind necesare lucrări de reparații. De asemenea, există și o adresă emisă de Instituția Prefectului în 2017, către Primăria Arad, prin care se exprimă necesitatea luării tuturor măsurilor ce se impun pentru readucerea monumentelor, cimitirelor sau parcelelor de onoare ale eroilor români și străini la o „stare de întreținere corespunzătoare, cu prilejul aniversării Centenarului Primului Război Mondial”.

Obeliscul este ridicat în memoria celor 667 de eroi înhumați în parcela eroilor din Cimitirul Pomenirea, majoritatea români. Dintre cei 667, conform Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, 59 sunt eroi necunoscuți.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor