Obiecţii la expertiza de pe Caragiale

12Comentarii
Obiecţii la expertiza de pe Caragiale
ARAD – DNA nu potriveşte data existenţei casei din prima expertiză cu cea luată din CF de către experţii de acum.

Procesul primarului Gheorghe Falcă va fi reluat pe data de 18 ianuarie, după ce la înfăţişarea de ieri procurorul DNA a susţinut că are obiecţii de formulat în scris faţă de expertiza făcută acum la casa de pe strada Caragiale. Un alt motiv de amânare l-a constituit faptul că cealaltă expertiză nu a fost încă finalizată, deşi termenul limită a fost depăşit cu mult.

Procurorul DNA vrea să formuleze obiecţii faţă de ultima expertiză asupra casei edilului, procurorii susţinând că există neconcordanţe faţă de expertiza iniţială, realizată la cererea anchetatorilor, şi a cerut instanţei o copie a ultimului raport de expertiză asupra casei lui Falcă.
 

Fără vizite în casă

 
Ca exemplu, în susţinerea sa, procurorul a precizat faptul că în raportul de expertiză realizat recent scrie că imobilul în care locuieşte edilul are o vechime de 100 de ani, în timp ce în raportul iniţial se indica o vechime de doar 50 de ani. Referitor la valoarea casei lui Falcă, ultima expertiză arată că aceasta era, în 2005, de aproximativ 99.000 de euro, în timp ce expertiza realizată la cererea anchetatorilor arată o valoare de 230.000 de euro.
Reprezentanţii legali ai primarului au găsit explicaţia pentru diferenţa între anii de ridicare a casei şi, de aici, între valorile aceluiaşi imobil. Ei au susţinut, după înfăţişarea de ieri, faptul că prima expertiză a fost făcută fără a intra măcar în imobil şi fără a consulta CF-ul, de unde reiese “vârsta” locuinţei.
 

Fără expertiză

 
La termenul de marţi, ar fi trebuit depus la instanţă şi raportul de reevaluare pentru terenul fostei Fabrici de zahăr – care, potrivit anchetatorilor, ar fi fost vândut sub preţul pieţei de Primăriefirmei Elecon Arad – însă acesta nu a ajuns la judecător, cu toate că ieri a fost al doilea termen fixat, după cel din 23 noiembrie. În condiţiile date, judecătorul a amânat procesul pentru 18 ianuarie, ora 12.00.
 
JA-A.B.D.


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor