Obligaţi să şomeze trei luni

Obligaţi să şomeze trei luni
ARAD – Pentru a beneficia de reducerile contribuţiilor la buget, patronii trebuie să angajeze şomeri cu vechime.

Se caută şomerii cu vechime. Potrivit modificărilor aduse Legii 76/2002 în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi diminuării şomajului in anul 2010, prin Ordonanţa de Urgenţă 13 din 23 februarie 2010, doar încadrarea şomerilor cu o „vechime” de cel puţin trei luni aduce şi scutiri de la plata unor contribuţii la bugetul statului.

Chiar din primul articol al OUG 13 se punctează că doar acei anagajtori care „în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum trei luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de şase luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane”.

Obligaţiile angajatorilor

Trebuie, însă, ca angajatorii să ştie că dacă în ultimele şase luni au mai avut raporturi de muncă şi cu alte persoane care se pot încadra în categoria şomerilor menţionaţi anterior, nu mai pot beneficia de această facilitate. Scutirile se vor aplica din luna următoare încadrării şomerilor, excepţie făcând doar cazurile în care angajarea s-a făcut în prima zi a lunii. Mai mult, dacă anagajtorii vor decide se renunţe la serviciile şomerilor pe care i-au anagajt înaintea de expirarea termenului de 12 luni, vor avea obligaţia să plătească statului toate obligaţiile financiare de care, iniţial, au fost scutiţi.

Alte subvenţionări

De precizat este faptul că angajatorii aveau posibilitatea de a beneficia de subvenţionarea locurilor de muncă create pentru şomeri şi prin forma veche a Legii şomajului, cele mai consistente subvenţionări fiind acordate la încadrare absolvenţilor – câte un salar de bază minim brut pe ţară pe o perioadă de 12 luni.

Va sugeram:

Mai multe locuri de munca in Arad.

Mai multe locuri de munca in Nadlac.

Mai multe locuri de munca in Ineu.

Mai multe locuri de munca in Pecica.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !