Ochiul stapanului ingrasa vita

De Simion Todoca
Ochiul stapanului ingrasa vita
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a prezentat oficialilor de la Ambasada SUA „o prezentare a sistemului judiciar român, dar şi a modului de funcţionare a Înaltei Curti”.

Deasemenea, „ s-a discutat şi despre problemele cu care se confruntă instanţa supremă, dar şi celelalte instanţe din România”. În 27 august, au dat raportul şefii Consiliului Superior al Magistraturii, care s-au referit la „ problemele sistemului judiciar, independenta justitiei in contextul anului electoral 2014”. De precizat că oficialii americani nu au fost invitaţi de către ÎCCJ şi CSM, ci au cerut ei să fie primiţi! Ce se ascunde în spatele Comunicatelor oficiale, este clar: Justiţia română a trebuit să dea asigurări că nu va îndrăzni să mişte măcar un deget împotriva celor care slujesc intereselor americane în România. A se citi interesele marilor asasini economici americani, indiferent dacă acestea presupun transformarea unor zone ale ţării în terenuri otrăvite şi instabile din punct de vedere seismic, indiferent că vor duce milioane de români în pragul disperării sau că bogăţiile ţării vor fi vândute pe nimic.
Toate cozile de topor, care execută orbeşte, la cel mai înalt nivel statal, ordinele asasinilor economici, în unicul scop de a se îmbogăţi din sărăcirea României şi a românilor, trebuie să aibă imunitate în faţa justiţiei. În aceasta a constat raportul pe care justiţia română l-a dat oficialilor americani. „Ochiul stăpânului îngraşă vita”, spune Biblia. În cazul nostru, nu o îngraşă, dar măcar îi dă iluzia că e păzită de lupul cel rău. Cei care vor să conducă ţara, dar nu numai ei, ci toţi românii, zice Băsescu, „trebuie să înţeleagă că libertatea costă”. Adică, să nu mai cârâie că el a vândut ţara. Cu inima strânsă, el a acceptat să dea americanilor gazele de şist- chiar cu preţul distrugerii agriculturii- aurul de la Roşia Montană şi miliardele de Euro pentru bucăţele minuscule de autostradă, în schimbul scutului american şi a unor viitoare baze NATO- în fapt, tot americane- ca să apere statul naţional suveran, unitar şi indivizibil.

De cealaltă parte, trebuie mulţumit şi celălalt stăpân, Angela Merkel şi clica ei, chiar dacă Uniunea Europeană nu garantează nimic membrilor ei. În urma diverselor sale întâlniri şi discuţii cu Puțin şi Poroşenko, preşedintele Ucrainei, a fost ratificat acordul de asociere al Ucrainei cu UE. În aceeaşi zi, la aceeaşi oră, în parlamentele de la Kiev şi Strasbourg. Asta, doar după ce a fost emisă legea privind autonomia sporită a regiunilor separatiste. Marea apărătoare a democraţiei şi a statului de drept, a dreptului fiecărui stat de a-şi decide singur soarta, Angela Merkel, în mărinimia sa, a acceptat demararea procesului de primire a Ucrainei în UE. Din păcate, doar după ce l-a lămurit pe preşedintele Ucrainei că preţul este abandonarea regiunilor separatiste în mâinile Rusiei. Separatiştii vor avea dreptul să organizeze alegeri locale anticipate, să-şi aleagă propriii magistraţi şi propriile forţe de ordine, să stabilească rusa ca limbă oficială, să aibă, în mod independent de Ucraina, relaţii dezvoltate cu Rusia. Acestea şi încă alte asemenea condiţii, care seamănă izbitor cu prevederile proiectului UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Despre care, exact acum, vorbeşte George Friedman, fondatorul Stratfor: „ „Mai spre est, Tratatul de la Trianon a dat României şi Cehoslovaciei porţiuni ample din Ungaria, cu tot cu ungurii care trăiau acolo. De ce ungurii care trăiesc în aceste teritorii n-ar avea dreptul să se realipească Ungariei?”.
Dar, ce este Stratfor ? Nimic altceva decât „ o agenție de analize militare înființată de George Friedman în 1996 în Austin, Texas. Stratfor și-a câștigat recunoașterea la nivel mondial prin strângerea și procesarea de informații din întreaga lume, pe care le folosește în realizarea de rapoarte, știri economice, politice și geopolitice, precum și analize militare”. Cu alte cuvinte, ca să revenim la punerea batistei pe ţambal de către justiţia română, oficialii Ambasadei SUA ne spun cu binişorul că dacă nu ne vedem de treaba noastră şi nu suntem ascultători e vai de fundul nostru, că ungurii din Ungaria şi cei din România vor umbla pe la toate porţile UE şi pe la toate Tribunalele, pentru ca acestea să ia în considerare un raport „obiectiv” al unei extrem de respectabile agenţii. Şi că, dacă Angelei Merkel nu i se spune exact că România e a americanilor, aceasta ne lasă baltă cât ai clipi şi nu rămânem doar fără Ţinutul Secuiesc.

Dincolo de faptul că România nu are nicio şansă fără un stăpân puternic, cei care, de nevoie, îl slujesc, nu au scuză pentru hoţiile şi crimele pe care le fac pentru a acumula avere şi putere personală şi de clan. Nu sunt cu nimic mai buni decât decât boierii care îi beleau de vii pe ţărani, luând pentru ei înşişi mai mult decât haraciul pe care trebuia să-l dea turcilor. De asta nu pot să accept ca Băsescu şi ai lui, Ponta şi ai lui, sub pretextul că „libertatea costă”, să ducă ţara la dezastru. La cât meşteşug au în minţire, sunt în stare să-i convingă pe amărâţii de români că preţul libertăţii este…transformarea lor în sclavi

„Românilor li se cere să accepte sclavia, pentru că liberatatea costă”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !