Oferta diversificata la Bursa locurilor de munca

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Contact direct între angajatori şi tinerii aflaţi în căutarea unei slijbe FOTO: D.D.
Contact direct între angajatori şi tinerii aflaţi în căutarea unei slijbe FOTO: D.D.
16 angajatori au oferit 480 de locuri de muncă, atât în ţară, cât şi în străinătate, în domenii foarte diverse.

ARAD. Cea de a noua ediţiei a Bursei Muncii pentru tinerii postinstituţionalizaţi a debutat, vineri dimineaţa, la restaurantul Bucegi (fosta sală Bingo) din Piaţa Gării. Beneficiarii direcţi ai acţiunii – tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului – au venit organizaţi în grupuri şi având alături cel puţin un însoţitor care i-au susţinut în încercarea lor de a-şi găsi un loc de muncă.

„Este o bursă mai specială decât celelalte, destinată unui grup ţintă mai greu încadrabil pe piaţa muncii – tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. Încercăm prin intermediul acestei burse, să le oferim o şansă în plus, un ajutor efectiv în găsirea unui loc de muncă. Angajatorii de astăzi (vineri-n.r.), în număr de 16, oferă 480 de locuri de muncă, atât în ţară, cât şi în străinătate, în domenii foarte diverse: servicii hoteliere, asigurări, confecţii – inclusiv posturi pentru personal de birou, pentru ingineri etc.” – subliniază Mihaela Jude, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, organizatorul Bursei.

265 de persoane au participat la Bursa de vineri. Dintre acestea, 18 au fost selectate în vederea angajării, iar două au fost încadrate pe loc în funcţia de confecţionere.

Alte obiective

Pe lângă medierea directă în cadrul bursei între cererea şi oferta de locuri de muncă dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori, acţiunea de vineri a urmărit informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă privind măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul serviciului public de ocupare. De asemenea, au fost prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează diferite categorii de şomeri.

CITESTE SI:

Puscarie pentru munca fara acte

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !