Ofertă pentru absolvenţi, de la AJOFM Arad

De Diana Dutu
3Comentarii
Ofertă pentru absolvenţi, de la AJOFM Arad
© Aşteptaţi la sediul AJOFM FOTO: D.D.
Indiferent dacă au luat sau nu bacalaureatul, absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi, până la 3 august, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Au şansa de a obţine 1.500 de lei!

Deşi startul a fost dat la începutul lunii iunie, atunci când s-a încheiat anul şcolar pentru clasele a XII-a, puţini absolvenţi de liceu s-au înscris până acum în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad. Mai au la dispoziţie aproximativ două săptămâni pentru a se înregistra în baza de date a instituţiei. De ce ar face-o? Pentru că, ulterior, ar putea obţine 250 de lei pe lună, timp de şase luni, fără să facă nimic.

Condiţii

„Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă, nu au refuzat un loc de muncă, potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistraţi la AJOFM, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât 500 de lei, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Acest drept se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum este de 250 lei” – precizează Mihaela Jude, purtător de cuvânt al AJOFM Arad. Important: nu contează dacă absolvenţii au luat sau nu au luat bacalaureatul.

Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decădere din drepturi. „În cazul în care absolvenţii nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la terminarea studiilor (3 august 2016-n.r.), ei au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj” – atenţionează Mihaela Jude.

Documente

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii ulterioare a indemnizației de șomaj. Pentru aceasta, absolvenţii vor depune următoarele documente: *actul de identitate, în original şi copie; *adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale; *actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie; dosar plic.

Absolvenţii înregistraţi la AJOFM beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, programe de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare.

Informații suplimentare se pot obține la sediul AJOFM Arad, strada Călugăreni nr.1A, telefon 0257-211791, e-mail: ajofm@ar.anofm.ro, pe site-ul instituției www.arad.anofm.ro sau la punctele de lucru din județ: Lipova, Chișineu-Criș, Ineu și Sebiș.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor