Olariul, tot sub apă. Canalul Morilor, aproape nefuncţional

De V.O.
18Comentarii
Olariul, tot sub apă. Canalul Morilor, aproape nefuncţional
A trecut aproape o săptămână de când potopul s-a abătut asupra judeţului nostru, de când, timp de trei zile, a plouat aproape fără oprire, pe alocuri cu grindină. Dacă mare parte a localităţilor afectate au uitat deja episodul, nu acelaşi lucru se întâmplă în comuna Olari.

În unele locuri apa are aproape un metru înălţime, mai multe gospodării, hectare de teren agricol, livezi, solarii şi pescării sunt încă sub ape. Peştii mor pe capete, după ce apele i-au scos din pescării şi i-au dus pe câmpuri, iar recoltele par a fi compromise. Şi, se pare, toate acestea se întâmplă din cauza dezinteresului total manifestat de Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Arad, cea care are în administrarea Canalul Morilor. Localnicii din Olari spun că albia canalului este colmatată de vegetaţie. Şi, deşi ar fi sesizat acest lucru de nenumărate ori celor de la ANIF, aceştia nu au făcut nimic. Nici măcar acum, după ce potopul a trecut. „Debitul Canalului Morilor este foarte mic din cauza colmatării albiei. Tot canalul este plin de trestie care împiedică scurgerea apei. Toată apa din sat trebuia să se scurgă pe Canalul Morilor, dar nici acum nu a dispărut”, spune un localnic. Pagubele produse pescăriilor sunt destul de mari, sute de peşti fiind morţi. „Pe lângă cei scoşi din pescării de inundaţii, mor şi peşti din bazinele noastre. Pentru că apa a adus cu ea pesticide şi erbicide folosite de agricultorii din zonă, agricultori care alimentează utilajele cu apă din canal. Dar nu le spală înainte, aşa că utilajele lasă în urma lor otrăvuri în apă”, spune angajatul unei pescării. Cum ANIF nu vede şi nu aude ce se întâmplă la Olari, locuitorii din zonă mai au o singură speranţă: Divinitatea. Poate că soarele arzător din aceste zile va face ca apa să se evapore mai repede din casele, grădinile şi pescăriile locuitorilor din Olari.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor